"Lak za kosu" dobio najviše nominacija za kazališne nagrade

NEKONVENCIONALNI rock mjuzikl "Lak za kosu" dobio je rekordnih 14 nominacija za godišnje kazališne nagrade Drama Desk Awards, čime bi po broju dobivenih nagrada mogao "pomesti" ostale newyorške predstave..

Hit predstava, utemeljena na istoimenom kičastom filmu Johna Watersa iz 1988., nominirana je za 48. dodjelu, među ostalim, za najbolji mjuzikl i glavne uloge (Harvey Fierstein i Marissa Jaret Winokur). Godinama su najviše nominacija imale predstave "The

Producers", "The Secret Garden" i "Ragtime."

Drama Desk Awards, o kojima odlučuju kazališni kritičari i novinari, dodjeljuju se cijeloj newyorškoj kazališnoj sceni, uključujući i manje predstave.

Kao što je Zlatni globus često pokazatelj budućih dobitnika Oscara, Drama Desk Awards često predviđaju tko će dobiti slavne broadwayjske nagrade Tony. Nominacije za Tony proglasit će se 12. svibnja.

Devet nominacija dobio je mjuzikl kratkoga vijeka trajanja "Amour" Michela Legranda, a sa sedam ga slijede atraktivna adaptacija Puccinijeve "La Boheme" Baza Luhrmanna, mjuzikl smješten u Dublinu "A Man of No Importance" i "Take Me Out", predstava o bejzbolskoj zvijezdi koja otkriva da je homoseksualac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sestre Lynn i Vanessa Redgrave nominirane su za nagradu - Lynn za sporednu ulogu u predstavi "Talking Heads", a Vanessa za glavnu ulogu u "Long Days Journey Into Night".

Za istu predstavu za najboljeg je glumca nominiran Brian Dennehy, a za najboljeg sporednog glumca Philip Seymour Hoffman. Redatelj predstave Robert Falls također je nominiran.

Hoffman je nominiran i za režiju off-Broadway produkcije "Our Lady of 121st Street".

Dvostruke nominacije dobili su Sam Mendes, za režiju predstava "Na tri kralja" i "Ujak Vanja", Joe Mantello za režiju predstave "Take Me Out" i mjuzikla "A Man of No Importance" te Twyla Tharpe za režiju i koreografiju mjuzikla "Movin Out".

Dobitnici će biti proglašeni 18. svibnja.

(Hina) ag bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara