Lanjski gosti jedrenjaka s Hvara: "Zbog smrada u kabinama skoro smo povraćali"

Lanjski gosti jedrenjaka s Hvara: "Zbog smrada u kabinama skoro smo povraćali"
Foto: Index, Ivo Čagalj/Pixsell

GOSTI kobnog guleta Atlantia, na kojem je uslijed trovanja ugljikovim monoksidom na Hvaru preminuo talijanski menadžer Eugenio Vinci (57), žalili su se na grozne uvjete koji su vladali na brodu još prije godinu dana.

Gost iz Kanade koji vrlo često poslovno putuje Sjevernom Amerikom, Azijom i Europom, žalio se na TripAdvisoru: "Shvatili smo da je Atlantia stari brod pa nismo očekivali iskustvo 5 zvjezdica, ali ni takvo razočaranje na putovanju. Komunikacija među stranama u Hrvatskoj je bila grozna... Kad smo se ukrcali na brod, ništa od informacija koje su gosti ispunili nije preneseno posadi. Jedan od nas je bio alergičan na školjke, nisu svi voljeli jesti ribu cijelo vrijeme itd."

Što se tiče broda, gost je u svojoj kritici napomenuo da je, iz onog što su doznali, brod promijenio vlasnika prije nekoliko godina i da je plovilo potpuno zanemareno što se tiče održavanja.   

"Nepodnošljiv smrad u kabini"

"Spremnici za crnu vodu prepunili su se dva puta i ispunili kabine nepodnošljivim smradom od kojeg smo gotovo povraćali... Puštanje vode u zahodu nije radilo u dvije kabine. Ledomat nije radio osim ako niste bili priključeni na struju s obale, nije bilo dovoljno struje s agregata pa smo morali štedjeti na ledu", nastavlja.

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama, upravo je agregat, koji je zamijenjen samo dva dana prije dolaska Talijana, bio krivac za trovanje ugljikovim monoksidom nesretnih talijanskih gostiju prije nekoliko dana.

"Aparat za kavu nije radio kako treba pa mu je trebalo pola sata da skuha pola džezve. Topla voda za tuševe dostupna je oko 30 posto vremena. Kad je padala jaka kiša, voda je curila u jednu od kabina i sve što je bilo na jednoj polici se smočilo", opisao je gost.

U svojoj kritici na TripAdvisoru gost je istaknuo da su dva jarbola pokazivala znakove truljenja te da je to samo bilo prebojano tako da se ne može vidjeti u koliko je lošem stanju.

"Kad bi se jarbol odlomio, propao bi ravno kroz palubu broda", spomenuo je prošlog ljeta gost u kritici broda Atlantia na kojem su se prije nekoliko dana otrovali Talijani.

Na tu je kritiku reagirao vlasnik broda, uime obitelji Bauk, koji je 31. siječnja 2019. na engleskom napisao komentar: "My Atlantia ima novog vlasnika od 2019. i jako nam je žao da ste imali takvo iskustvo s Atlantijom. Kako bismo pružili našim gostima čudesan odmor, poduzeli smo sljedeće korake: My Atlantia za 2019. ima novu posadu, vrlo dobro osvježenje unutrašnjosti broda i vanjske strane te su svi tehnički detalji unaprijeđeni."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara