Latin nakon smanjenja plaće gladuje: "Zbog Hloverke sam siromašan kao crkveni miš"

Tekst: I.M.
Foto: Facebook

MJERE štednje i rezanje plaća na HTV-u, urednika i novinara Denisa Latina su, kako sam tvrdi, dovele na prosjački štap. Budući da je, dok su mu mjesečna primanja iznosila 30.000 kuna, podigao nekoliko kredita, sa sadašnjom plaćom od 10.000 kuna "nema ni za hranu". Rate kredita za stan od 80 četvornih metara u Malešnici te auto mu, naime, iznose 9.250 kuna mjesečno.

"Ovog trena u mom hladnjaku možete naći samo jedan paketić smrznutog putra. Kako da se posvetim svojim emisijama kad većinu vremena razmišljam o hrani, a ne o poslu! Zbog Hloverke sam siromašan kao crkveni miš, s tom razlikom da ja sir odavno ne mogu vidjeti ni u mišolovci", rekao je za Arenu Latin, koji na svojoj stranici na Facebooku posljednjih dana zagovara let Vanje Sutlića i Hloverke Novak Srzić sa HRT-a. Pridružio se naime grupama "Želim da Hloverka ode sa HRT-a", u čijem opisu stoji da je "rušitelj demokracije i HDZ-ov promotor Hloverka Novak Srzić uništila slobodni i neovisni medij - HRT", te "Tražimo smjenu ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića".

Inače, Hloverka Novak Srzić je ovih dana na Vijeću HRT-a donijela odluku kako se "Latinica" neće emitirati sve dok ne prođu predsjednički izbori, iako Latin nije službeno istaknuo svoju predsjedničku kandidaturu te iako je i najavu kandidature povukao nakon što je glavna urednica Informativnog programa HTV-a najavila ukidanje njegove emisije zbog kandidature.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara