Lauc: Ako se ne pridržavate mjera, to naprosto znači da ste glupi

Lauc: Ako se ne pridržavate mjera, to naprosto znači da ste glupi
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

ZNANSTVENIK Gordan Lauc je na Facebooku komentirao veliko istraživanje objavljeno u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences. 

Naime, istraživala se poveznica mentalnih sposobnosti/kapaciteta radne memorije i prakticiranja mjera zaštite od zaraze koronavirusom. 

"Ovo možda nije u potpunosti politički korektno, no istinito je.

Ako se u situaciji globalne pandemije ne pridržavate mjera društvenog udaljavanja, to naprosto znači da ste glupi. Barem je to pokazalo veliko istraživanje koje je provedeno u Americi i upravo je objavljeno u vrlo uglednom časopisu "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Dakle kada od sutra na dalje vidite nekoga u trgovini ili javnom prijevozu da ne nosi masku, slobodno mu kažite "Glupane stavi masku", jer se to više ne može smatrati uvredom, već znanstvenom činjenicom...

Maske možda jesu malo neugodne, no šteta od njihovog korištenja je nikakva, a mogu pripomoći u suzbijanju pandemije pa onda drastičnije mjere i zabrane neće biti potrebne...", napisao je Lauc na Facebooku. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara