Lavrov: Međunarodni terorizam izvor je atentata u Rusiji

RUSKI ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u srijedu da je "međunarodni terorizam" koji je potaknuo sukob u Čečeniji, "izvor" niza atentata koji već tjedan dana pogađaju Rusiju.

"Uzroci te pojave su u međunarodnom terorizmu. Za to imamo dovoljno dokaza i tom fenomenu pristupamo kao takvom, kao međunarodnom terorizmu", izjavio je Lavrov, kako navodi agencija Ria-Novosti.

"Svi atentati koji se događaju u posljednje vrijeme, kao i otmice (koja je u srijedu navečer još trajala u školi u Sjevernoj Osetiji) potvrđuju da se stabilizacija u Čečeniji ne sviđa onima koji žele prekinuti mirovni proces i stabilizaciju u Čečeniji", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lavrovljeve izjave, nakon nešto ranijih izjava ministra obrane Sergeja Ivanova o "ratu bez vidljivih neprijatelja i bojišnice" koji je objavljen Rusiji, bili su prvi službeni komentari u srijedu o otmici koja je počela istog dana ujutro.

Predsjednik Vladimir Putin vratio se iz svoje ljetne rezidencije u Sočiju na Crnome moru. Zasad nije dao službenu izjavu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara