Lazaru Rodiću tri godine za ubojstvo Bagarića, druga dvojica braće oslobođeni

LAZAR RODIĆ osuđen je danas na tri godine zatvora za ubojstvo navodnog šefa zagrebačkog podzemlja Zlatka Bagarića i pokušaj ubojstva Nikice Jelavića u Zagrebu 1998., dok su njegova braća Zoran i Vinko oslobođeni optužbe.

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda Lazar Rodić je za ubojstvo Bagarića dobio dvije i pol godine, a za pokušaj ubojstva Jelavića godinu dana zatvora, pa mu je određena jedinstvena kazna od tri godine.

On je 15. srpnja u zagrebačkom naselju Dubrava ispred lokala ´NK Dubrava´ ispalio više hitaca u Bagarića koji je braću Rodić tijekom noći u lokalu maltretirao i tukao. Lazar je potom ispalio i više hitaca u Nikicu Jelavića koji je uspio pobjeći neozlijeđen. Jelavić je te noći bio u društvu Bagarića.

Sud je ocijenio da je Lazar počinio ubojstvo na mah jer ga je Bagarićevo maltretiranje i zlostavljanje ´dovelo do visoke emocionalne napetosti´, odnosno da je bez svoje krivnje ´doveden u jaku razdraženost´.

Lazaru će se u kaznu uračunati 20 mjeseci pritvora u kojem je bio nakon ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za trećeoptuženog Vinka Rodića sud je utvrdio da je pucao u već mrtvog Bagarića, a za trećeg brata Zorana da nije sudjelovao u ubojstvu.

Nakon što je predsjednik sudskog vijeća Vladimir Pavleković pročitao presudu sudnicom se prolomio pljesak obitelji, rodbine i prijatelja trojice braće.

Presuda zagrebačkog Županijskog suda je prvostupanjska i na nju stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Braći Rodić već se ranije sudilo za isti zločin, no zbog promjene suca i sudskog vijeća postupak je ponovljen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara