Laže li tabloid "Sun" ili hrvatski MUP?

Laže li tabloid "Sun" ili hrvatski MUP?

BRITANSKI tisak je objavio da se u Hrvatskoj gradi tajno prihvatilište za osobe koje traže azil u Britaniji na lokaciji bivše vojne baze u Trsteniku.
MUP je odbacio takve tvrdnje.

Cijelu stvar zakuhao je engleski "Observer" pričom da se u Hrvatskoj tajno gradi kamp za osobe koje traže azil u Britaniji. Glasnogovornica britanskog ministarstva unutarnjih poslova brzo je opovrgnula tu priču, a pridružila joj se i njena hrvatska kolegica Zrinka Badrić koja je u izjavi za televizijski "Dnevnik" izjavila "kako je tek donesen naš Zakon o azilu i neće biti tajnih, već javnih prihvatilišta za izbjeglice".

Web stranica "Dugoselske kronike" podgrijala je atmosferu izvješćem da su se još u siječnju u Vijeću općine Rugvica sastali predstavnici MU-a i Ministarstva obnove i javnih radova i konkretno dogovorili o izgradnji prihvatilišta koje treba financirati Europska Unija u sklopu programa "Reforma azila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se javio "sveznajući Sun" sa slikama uređenog i spremnog prihvatilišta "blizu Zagreba" i tekstom da će se u njega smjestiti stotine izbjeglica koje stižu u Englesku s područja Balkana i Istočne Europe.

Po "dobro obaviještenom" tabloidu izbjeglice će se s engleskih aerodroma i luka direktno slati u Hrvatsku gdje će čekati na odluku o svojoj sudbini. Po "Sunu" račun za prihvatilište iznosi milijun funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara