Lesar građanima: Podržite sindikate! Danas uzimaju njima, sutra će vama!

Foto: Index

SABORSKI zastupnik i predsjednik nedavno osnovanih Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar objavio je na svojem blogu poziv svim građanima Hrvatske da se pridruže sindikalnoj akciji prikupljanja potpisa za izmjenu Zakona o radu.

"Hrvatski sindikati pokrenuli su najveću do sada akciju društvene solidarnosti, prikupljajući potrebnih 450.000 potpisa i pokušavajući prisiliti Hrvatski sabor na raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu. Hrvatski laburisti – Stranka rada pridružila se toj akciji, ne samo javnom i moralnom potporom nego i aktivinim sudjelovanjem", tvrdi Lesar na svojem blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On upozorava kako društvena solidarnost nalaže svim građanima da stanu u obranu prava svih zaposlenih koji imaju kolektivne ugovore, a koji će se odlukom Vlade vrlo vjerojatno raskinuti. Raskidanjem kolektivnih ugovora, podsjeća Lesar, radnici će izgubiti materijalna prava zagarantirana tim ugovorima. "Društvena solidarnost znak je naše spremnosti da štitimo i tuđa prava. Danas uzimaju njima, sutra će i vama", tvrdi Lesar i poziva sve građane da se u što većem broju odazovu akciji i svojim potpisom podrže zahtjev za raspisivanjem referenduma na kojem bi se građani izjasnili prihvaćaju li takve izmjene ili ne.

Lesarov blog možete pročitati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara