Lesar: Nećemo koalirati s HDZ-om jer ne želim završiti u Remetincu

Lesar: Nećemo koalirati s HDZ-om jer ne želim završiti u Remetincu

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

DRAGUTIN LESAR, predsjednik Hrvatskih laburista, najavio je da je moguće da će nakon izbora koalirati s Kukuriku koalicijom. Ali ne i s HDZ-om, niti s njihovim partnerima u aktualnoj vladi.

"Koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir. Zašto? Zato što se meni ne ide u Remetinec", kazao je Lesar na predstavljanju programa Hrvatskih laburista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program laburista nosi ime "Plan A", a fokusiran je na prava radnika i umirovljenika. Lesar je poručio da se laburisti zalažu za stvaranje radnog mjesta kroz obnovu sektora proizvodnje. Rad nedjeljom i blagdanima laburisti podržavaju, ali uz uvjet da se donese nacionalni kolektivni ugovor kojim bi se spriječilo izrabljivanje radnika.

Lesar ističe kako država na tržištu mora imati ulogu regulatora, ispravljati nepravilnosti i nepravde. Protivi se porezu na imovinu, a umjesto toga predlaže uvođenje poreza na financijske transakcije. Bolne rezove Lesar podržava, ali ne za radnike već za bogataše i političku elitu koje naziva "povlaštenom kastom".

Prosječna starosna mirovina, smatra Lesar, morala bi iznositi najmanje 50 posto prosječne plaće. Također, Lesar vjeruje da se dobna granica za odlazak u mirovinu ne smije podizati dok nezaposlenost ne padne na pet posto. Lesar se zalaže za reviziju svih povlaštenih mirovina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara