Lesar o sjednici Vlade: Još jedna iz niza svinjarija i odluka s figom u džepu

Foto: Index

HRVATSKI laburisti su reagirali povodom današnje sjednice Vlade i Prijedloga izmjene i dopune Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, u kojem se predlaže izjednačavanje zastupnika i zastupnica glede vremena odlaska u mirovinu.

"Promjena je još jedna iz niza svinjarija i odluka s figom u džepu koju nam Vlada nudi kao dokaz svoje reformske orijentacije i demokratičnosti", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Dragutin Lesar. Dodao je da se povišenje dobne granice odnosi i prema postojećem zakonu tek na one koji će tek ući u Sabor, Vladu i ustavni sud. Lesar dodaje da sadašnji zastupnici i svi oni koji su pravo na saborsku mirovinu ostvarili prije, a nisu ga aktivirali mogu u mirovinu s 55 godina, a zastupnice s 50 godina.

"Politička elita nema se namjeru spustiti na prava naroda kojim upravlja. Ona taj narod ne predstavlja. Hrvatski laburisti zahtijevaju da se svi hrvatski građani stave u isti položaj i da svi mogu u mirovinu po istim propisima i u istoj starosnoj dobi. Sve drugo je prijevara i lopovluk", zaključuje Lesar u svom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara