Lesar odlučio iznositi "samo dobre vijesti": Ne želim etiketu pomanjkanja domoljublja

Tekst: I.M.
Foto: www.drlesar.bloger.hr

SABORSKI zastupnik Dragutin Lesar je potaknut "turnejom HDZ-ovaca po Hrvatskoj", odnosno govorima ministra kulture Bože Biškupića i potpredsjednika Ivana Jarnjaka u Donjem Kraljevcu, u Međimurju, u kojima su pozvali novinare da imaju "više domoljubnog osjećaja i šire optimizam među narodom", krenuo u potragu za "samo dobrim vijestima".

"S obzirom da sam u nekoliko zadnjih dnevnika bilježio samo loše vijesti, a i u želji da mi netko ne prilijepi etiketu pomanjkanja domoljublja, u ovom dnevniku pisati ću samo o dobrim vijestima", naveo je Lesar na svom blogu www.drlesar.bloger.hr.

I evo nekoliko "dobrih vijesti" kojih se Lesar sjetio:

• Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ustanovila je, temeljem izvješća kojoj je dao Damir Polančec, da su državna poduzeća samo u mjesec dana uštedjela 1,8 milijardi kuna!

• Članovi uprava državnih poduzeća, naročito oni u HEP-u, HAC-u i HŽ-u rade svoj posao dobro i nema razloga za njihove smjene!

• Članovi nadzornih odbora tih poduzeća iz redova vlade, ministri ili državni tajnici, izvršili su sve odluke Vlade i nitko neće biti smijenjen!

• Članovi Vlade su bez rasprave prihvatili zaključak ministra Božidara Kalmete da je lopova u državnim poduzećima bilo i da će ih biti! Prihvaćen je i amandman ministra Šukera da lopovluk nema politički, nacionalni ili vjerski predznak, a da je činjenica što svi koji rukovode javnim poduzećima imaju iskaznicu zajednice, stvar slučajnosti.

• Usvojen je zaključak kojeg je predložio ministar Ivan Šuker da nelikvidnost nije nečiji hir nego da je to situacija u kojoj neko poduzeće ne može naplatiti izvršenu uslugu ili isporučenu robu.

• Ministar uprave Davorin Mlakar najavio je da će se zbog štednje broj općina i gradova smanjiti (šuška se da će se ukinuti više od 150 općina i gradova), ali da financijski kriterij neće biti presudan kod utvrđivanja kriterija tko se ukida, a tko ostaje. Odlučujući će biti "javni interes" naglasio je ministar.

• Ministar Radovan Fuchs po deseti puta je oštro upozorio škole da od učenika ne traže da u ponedjeljak u školu dođu s udžbenicima, a od nastavnika i profesora zatražio da nastavni plan i program odrađuju bez udžbenika. U tome ima puno potporu "Matice hrvatske", HAZU-a, cjelokupne akademske zajednice i izdavača.

• Ministar pravosuđa Ivan Šimonović oštro je zaprijetio Saveznom sudu i državnom odvjetništvu Australije: Ne izruče li nam Vasiljkovića, Australci će mu morati sami suditi.

• U Saboru se s velikom nestrpljenjem očekuje izvješće Ureda državne revizije o obavljenim revizijama u 2008. godini. Nagađa se da je ovaj puta Šima Krasić svoje revizore poslala u HŽ, HEP, HŠ, i HV i HAC. Posljednje izvješće o reviziji tih poduzeća koje je Saboru dostavljeno odnosilo se na 2003. i 2004. godinu a raspravljeno je početkom 2006.

"Eto, to su dobre vijesti kojih sam se ja mogao sjetiti. Molim vas da u vašim komentarima nastavite niz i navodite samo dobre vijesti. Onako domoljubno, bez kritika", poručio je Lesar svim čitateljima svog bloga www.drlesar.bloger.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara