Letica komentirao svoj istup o snahi Daliji Orešković, spominjao kokain i UDBA-u

Letica komentirao svoj istup o snahi Daliji Orešković, spominjao kokain i UDBA-u
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Screenshot Facebook

SLAVEN LETICA, bivši političar i punac Dalije Orešković koja je u emisiji ''Nedjeljom u dva'' prije nekoliko dana izravno najavila svoj ulazak u politiku, na Facebooku je komentirao svoj istup o snahi, nakon što su taj istup mnogi ocijenili seksističkim. 

Letica je naime nakon emisije na Fejsu napisao da njega, kada je riječ o političkoj karijeri Dalije Orešković, zanima samo kakva će ona biti majka nakon ulaska u politiku. 

"Zanima i brine samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocjeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora", napisao je u nedjelju Letica.

Sada se obrušio na jednog novinara zbog interpretacije njegovog komentara, a spominjao je i kokain i UDBA-u.

Novi komentar Slavena Letice prenosimo u izvornom obliku te u cijelosti. 

Letica: Glupi, pokvareni i kokainski poremećen novinar

"Glupi, pokvareni i kokainski poremećen novinar telegrama.hr koji je zbog sramnih članaka i izmišljenih intervjua morao promijenio ime i prezime nije bio sposoban pročitati i razumjeti desetak redaka mog jasno napisanog „spomenarskog“ (facebook) zapisa

Kao mali znak pažnje i zahvalnosti što me je moja draga snaha Dalija Orešković u divanu kod Ace Stankovića pohvalila kao brižnog i nježnog DJEDA, na mom sam „spomenaru“ (facebooku) objavio ovaj kratak zapis: „Mnoštvo je poveznica, komentara, rasprava, odobravanja i osporavanja, pa i hejtanja i trolanja, nastalo na tragu današnjeg nastupa Dalije Orešković u gostima kod Aleksandra Stankovića u divanu Nedjeljom u 2. 
Sve zanima kakva će Dalija biti, ako bude, političarka. Mene, pak, zanima i brine samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocjeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora.“

"Bio je neupitni doušnik komunističke Jugoslavenske Udbe"

Kao znanstvenik, sveučilišni profesor, savjetnik UN-a i pisac koji se je jedno vrijeme u dramatičnim prilikama 1990.-1991., pa i kasnije u znatno mirnijim okolnostima, kao saborski zastupnik, 2003.-2007., pozabavio politikom, vrlo dobro znam da hrvatska LJUDOŽDERSKA politika proždire dragocjeno vrijeme i osjećaje.

U mom zapisu izrazio sam zato iskrenu i plemenitu zabrinutog UZORNOG DJEDA - kakvim me je hrvatskoj javnosti predstavila moja snaha - zbog vremena koje će uložiti u politički angažman.

Na tragu zapisa spomenutog „novinara“, a ljestve mu je sigurno držao i jedan neupitni doušnik komunističke jugoslavenske UDBE, brojni su portali i listovi zarazno prenijeli etiketu telegrama.hr kako se u mom zapisu krije „srednjovjekovni“ i „ljigavi“ SEKSIZAM.

"Dalija je najnježnija kćer svojih roditelja, a obitelj je navažnija"

U komentarima ispod tih glosa – jedan je imao naslov „FUJ“ – ljuti su boj zapodjenuli čitatelji koji su moj zapis pročitali kako je mišljen i napisan i oni koji su prihvatili „kokainsku“ sugestiju kako se radi o malignom seksizmu.

Kako u spomenutom zapisu nisam Daliji uzvratio na komplimentu, učiniti ću to sada. Dalija je najnježnija kćer svojih roditelja, predivna supruga, fantastična mama svojih blizanki i snaha na koju smo moja supruga i ja ponosni.

Znam da će ovaj moj zapis moje brojne kritičare dovesti do ludila, ali naprosto ne mogu protiv činjenica i istine.

Konačno i najvažnije. Bez obzira kakvu „platformu“ sa svojim suradnicima razvila, ja ću uvijek biti njen glasač, jer smatram da je OBITELJ kudikamo važnija i dragocjenija od svake ideologije i politiku", napisao je Letica na Facebooku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara