Letica na konferenciji za novinare HSP-a o 100 dana Vlade

Nezavisni saborski zastupnik s liste HSPa Slaven Letica danas je na konferenciji za novinare u Zadru ocijenio da je u prvih sto dana Vlada previše energije uložila u vanjsku politiku, da ima prevelika očekivanja u odnosu na "avis" o hrvatskoj kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji, te da se "hrvatska politika ponaša podanički". L

Letica je rekao da on osobno i HSP ne očekuju previše od službene obavijesti - "avisa" Europske komisije o kandidaturi Hrvatske za EU. Jedina je neposredna korist, po njemu, što će Hrvatska, kada postane kandidat za EU, privući strana ulaganja.

"Naši pregovarači u susretima s inozemnima imaju dva problema - jedan je jezična barijera, a drugi je što funkcioniraju kao periferni Europljani s kompleksom manje vrijednosti", rekao je Letica koji drži da u ovom razdoblju treba razvijati, ne samo vještinu pregovaranja, nego i samosvijest hrvatskih pregovarača.

Odgovarajući na kraju konferencije za novinare na upite, Letica je rekao kako ne očekuje u Hrvatskoj veću opasnost od terorizma te da se više plaši podmetnutih požara, nego bombi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na upit je li potrebno povećati ustavne ovlasti predsjedniku RH, Letica je rekao da bi ih on povećao te je najavio da će se na sljedećim izborima kandidirati za predsjednika države.

Na konferenciji za novinare predsjednik zadarskog HSP-a Danijel Kotlar osudio je nedavni napad na srpskog povratnika Nikolu Javora u Zemuniku Gornjem. Istodobno je osudio i politiziranje tog slučaja, napominjući da je dopredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio da iza tih napada stoje određene političke stranke. "Sve hrvatske stranke znaju kako takvi napadi nisu u interesu Hrvatske, a jedina stranka koja je poticala na nasilje je Samostalna demokratska srpska stranka", izjavio je Kotlar.

(Hina) xima yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara