Vozač Ubera u Libanonu uhićen zbog ubojstva djelatnice britanske ambasade

Vozač Ubera u Libanonu uhićen zbog ubojstva djelatnice britanske ambasade
Screenshot: YouTube 
 
LIBANONSKA policija uhitila je muškarca osumnjičenog za ubojstvo mlade djelatnice britanske ambasade u Beirutu, javlja BBC.
 
Tijelo Rebecce Dykes (30) pronađeno je u ranim jutarnjim satima u subotu uz autocestu Metn. Uz tijelo nisu pronađeni nikakvi identifikacijski dokumenti, a policija je izjavila da je zadavljena te pokrenula istragu nejasnih okolnosti njene smrti.
 
Službenici: Ubojstvo nije politički motivirano
 
Policijski izvori izjavili su za BBC da je rano u ponedjeljak uhićen vozač Ubera osumnjičen za njeno ubojstvo. Službenici su za Reuters i AFP izjavili da je prvotna istraga pokazala kako ubojstvo Dykes nije bilo politički motivirano. 
 
Sudski službenik izjavio je za Guardian da je Dykes u petak navečer bila na oproštajnoj zabavi za prijatelja u četvrti Gemajzeh, dijelu Beiruta poznatom po kafićima i restoranima. Vjeruje se da je sama napustila to područje oko ponoći. Istraga je pokazala da je Dykes silovana i zadavljena te se očekuje da će vozač Ubera biti optužen za silovanje i ubojstvo.
 
Britanski ambasador u Libanonu, Hugo Shorter, objavio je na Twitteru: "Cijela ambasada je duboko šokirana i tužna zbog ove vijesti. Moje misli su s njenom obitelji, prijateljima i kolegama zbog ovog tragičnog gubitka. Dajemo podršku njenoj obitelji i blisko surađujemo s vlastima koje provode istragu."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Činimo sve u svojoj moći kako bismo razumjeli što se dogodilo"
 
Obiteljski glasnogovornik je izjavio: "Shrvani smo zbog gubitka naše voljene Rebecce. Činimo sve u svojoj moći kako bismo razumjeli što se dogodilo. Zahtijevamo da mediji poštuju našu privatnost u ovom teškom trenutku."
 
Dykes je bila voditeljica programa Ministarstva za međunarodni razvoj (DfID). Ranije je radila kao analitičarka za Irak u Uredu za vanjske poslove. Okolnosti njene smrti istražuju libanonske sigurnosne snage te obavještajni policijski odjel.
 
Kako javlja dopisnica Daily Telegrapha u Beirutu, Josie Ensor, strani stanovnici Bejruta - novinari, diplomati, humanitarci - ostali su zatečeni i uznemireni ovim šokantnim ubojstvom. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Rebeccu Dykes, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Rebecca Dykes. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara