liberalna stranka obilježila drugu godišnjicu smrti vlade gotovca

U znak sjećanja na hrvatskoga književnika, političara, osnivača i prvog predsjednika Liberalne stranke (LS) Vladu Gotovca danas su se na komemorativnom skupu u sjedištu LSa, u povodu druge godišnjice njegove smrti, okupili članovi njegove obitelji, prijatelji, štovatelji i stranačke kolege.

´Književniku, pjesniku i filozofu Vladi Gotovcu politika nije bila na prvom mjestu, ali mu je obilježila cijeli život, dok je njegovo djelovanje obilježilo politički život Hrvatske´, rekla je glavna tajnica LS-a Helena Štimac-Radin.

Podsjetila je da Gotovčevo viđenje Hrvatske, sažeto u sintagmi ´Druga Republika´, još nismo ostvarili. No, LS treba ustrajati na proširenju granica slobode pojedinca, za što se Gotovac uporno zalagao, dodala je.

O Vladi Gotovcu kao političaru čiji su govori i promišljanja i danas jednako aktualni, te čovjeku kojemu je opće dobro uvijek bilo ispred osobnih interesa, govorili su potpredsjednici stranke Božo Kovačević i Karl Gorinšek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komemorativnom skupu bili su i saborski zastupnici Vesna Pusić i Luka Trconić te drugi predstavnici političkog i društvenog života.

Izaslanstvo Liberalne stranke danas je položilo cvijeće na grob Vlade Gotovca na Mirogoju.

Vlado Gotovac umro je 7. prosinca 2000. u Rimu, nakon duge i teške bolesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara