Licemjerni SDP-ovi uljezi na novinarskom prosvjedu

Licemjerni SDP-ovi uljezi na novinarskom prosvjedu
Foto: Index/Pixsell/Marko Prpic

PRIJETNJE, nasilje, cenzura, tužbe… to su samo neki od razloga zbog kojih se danas pred Novinarskim domom okupilo oko tisuću prosvjednika. Ljudi su to koji obično ne demonstriraju nego o demonstracijama izvješćuju. Novinarke i novinari. Sedma sila, kako su joj nekada tepali, i koja je danas toliko ugrožena da smo morali izaći na ulicu. U Hrvatskoj novinarstvo još uvijek živi, koliko god ga gušili, a guše ga i vlast i opozicija i vlast kada ode u opoziciju i opozicija kada zavlada.

Izglasali sramotni članak o sramoćenju

Među stotinama poznatih lica s televizija, iz novina, radija, agencija i portala, našlo se i nekoliko uljeza. Ne samo da nisu novinari nego su izravno odgovorni za gušenje novinarskih sloboda, sudjelovali su i sami u pritiscima na novinare, glasali za zakone koji nam posao pretvaraju u minsko polje tužbi. 
Da, riječ je o SDP-ovcima koji su se bez imalo srama došli naslikavati na naš prosvjed. Davor Bernardić, predsjednik stranke, nasmiješenog lica zašao je među novinare od kojih su mnogi dobili pisma njegovih odvjetnika, demantije koji to nisu, nego prijetnje da će završiti na sudu ne prestanu li pisati kritički o njemu.

Dok su bili ministri, nisu bili zabrinuti za slobodu

Bernardić je bio saborski zastupnik kada je SDP-ova većina izglasala sramotni zakonski članak o sramoćenju zbog kojeg su danas mnogi novinari i mediji na sudu iako su pisali ili govorili istinu. Među novinarke i novinare zavukao se i Ranko Ostojić koji je bio ministar unutarnjih poslova u vladi koja je progurala takve izmjene zakona. Tada nije bio zabrinut za novinarske slobode i prava.

Izbacivanje novinara kao borba protiv cenzure

Zašao je među nas i Gordan Maras, SDP-ov lumen, koji je zaključio da se protiv cenzure i za novinarska prava najbolje bori izbacivanjem novinara s konferencije za medije. I on je bio u vladi koja je smislila sramoćenje kao davilicu kojom će držati novinare uz nogu. Bili su oni ministri u vladi čiji je ministar financija poreznim terorom pokušao zadaviti Index. Sudjelovali su u donošenju Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji koji je omogućio da se pretvori u ovakav tumor na medijskoj sceni. Njihov dolazak među novinare vrhunski je bezobrazluk, licemjerje kakvo je teško dostići.

Nisu trebali dolaziti, oni su svoje pokazali

Mogli su SDP-ovci lijepi subotnji dan iskoristiti na puno bolje načine. Mogli su otići u planine, družiti se sa svojim obiteljima, obilaziti glasačku bazu, dobro ručati, zaigrati mali nogomet, prolistati novine, proskrolati po portalima, objaviti kakav besmisleni status na društvenim mrežama. Nama nisu trebali dolaziti. Oni su svoje pokazali dok su bili na vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara