"Lički Tuđman" dužan je srušiti bespravno sagrađen objekt kojim je zaustavio tok rijeke Like

"Lički Tuđman" dužan je srušiti bespravno sagrađen objekt kojim je zaustavio tok rijeke Like

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva inspekcijskim je nadzorom utvrdilo da je Joso Mraović izveo bespravne radove uz jugoistočnu obalu rijeke Like u naselju Bilaj kod Gospića. Stoga je građevinska inspekcija dotičnog ministarstva donijela rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenog objekta, priopćeno je iz Ministarstva.

Nadzor inspekcije kojim je utvrđeno da je investitor Josip Mraović izveo bespravne radove uz jugoistočnu obalu rijeke Like u naselju Bilaj, započeo je 10. kolovoza, četiri dana kasnije inspekcija je donijela rješenje po kojem je investitor dužan sam ukloniti bespravno sagrađene betonske stepenice u dužini od 54 metra. Joso Mraović također je dužan ukloniti i bespravno sagrađene betonske stepenice dužine 28,75 metara, kao i pripadajuću terasu. Rok za uklanjanje bespravno sagrađenih objekata počinje teći deset dana nakon dostave rješenja za prvi, a 15 dana za drugi dio objekta. Rješenje o uklanjanju otpremljeno je 16. kolovoza, priopćili su iz Ministarstva, a nakon isteka roka, građevinska inspekcija će obaviti kontrolni nadzor.

Daljnji postupci građevinske inspekcije ovise o samom Mraoviću. Ukoliko u predviđenom roku ukloni bespravnu gradnju, inspekcija će obustaviti postupak, a u suprotnom slučaju, objekt će biti uklonjen o njegovom trošku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mraović, poznatiji kao "Lički Tuđman", ovo ljeto je odlučio članovima svoje obitelji sagraditi privatno kupalište, na način da je, bez potrebne dokumentacije, doslovno zaustavio tok rijeke Like i zabetonirao njenu obalu.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić, utvrdivši da Mraović nema nikakvu dokumentaciju, zabranio je daljnje radove, ustvrdivši kako je ovim postupkom već poremećena prirodna ravnoteža u tom kraju.

Ma.N.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara