Lidl otvorio dućane u Srbiji. Građani čekali u redovima, došao i Vučić

Lidl otvorio dućane u Srbiji. Građani čekali u redovima, došao i Vučić
Foto: Srdjan Ilic/Pixsell

LIDL je danas u Srbiji krenuo s radom. Točno u osam sati otvoreno je 16 trgovina u 12 gradova, a čak pet u Beogradu.

Kako prenosi Blic, građani su ispred nekih trgovina stvorili i redove kako bi što prije ušli u dućane u kojima su ih dočekali besplatni kroasani.

Jednu Lidl trgovinu svečano je otvorio i Aleksandar Vučić.

"Danas u ovom trenutku otvaramo 16 trgovina širom Srbije. Vjerujem da ćemo s najboljim odnosom cijene i kvalitete i najboljom potrošačkom košaricom zadovoljiti potrebe potrošača. Ponosan sam jer smo radili srcem", rekao je Tomislav Šapina, generalni direktor Lidl Srbije.

"Nakon deset godina prvi suvremeni lanac dolazi u Srbiju. Ovo je velika stvar za naše tržište rada. Lidl će doprinijeti modernizaciji koja nam nedostaje", naglasio je ministar trgovine Rasim Ljajić, prenosi Blic.

Vučić: Ovo nisu obične trgovine

Srpski predsjednik svečano je otvorio jedan Lidl u Beogradu te se obratio prisutnima.

"Ljepše izgleda nego u Bugarskoj. Bio sam prije 6-7 godina i ovaj je puno ljepši i veći.

Od trenutka kada je najavljeno da Lidl dolazi u Srbiju, koliko puta sam čuo od različitih ljudi da se diže tolika buka oko obične trgovine. Ovo nisu obične trgovine, ovo je nešto malo važnije, ovo je dan kada činimo veliki korak naprijed prema boljem i kvalitetnijem životu.

Zemlja s takvom ponudom u maloprodaji građanima pruža i izbor da mogu birati jeftino, a kvalitetno. Zato vas molim da podržite dolazak i drugih njemačkih investicija", rekao je Vučić, prenosi Telegraf. Vučić je otkrio da je Lidl u Srbiju investirao 205 milijuna eura i zaposlio 1553 radnika.

Do kraja godine ukupno 22 trgovine

Do kraja godine u Srbiji će se otvoriti još sedam Lidlovih trgovina.

"Mi smo jednostavni, bolji, povoljniji. Tu smo da ostanemo i da se zajedno razvijamo. Slušat ćemo vas potrošače kako bismo bili bolji iz dana u dan", poručio je direktor Lidla građanima.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara