Lidl treću godinu zaredom povećava plaće radnicima

Lidl treću godinu zaredom povećava plaće radnicima
Foto: PR

TRGOVAČKI lanac Lidl Hrvatska od 1. ožujka 2020. godine, radnicima u 101 Lidlovoj trgovini diljem Hrvatske te u skladištima u Jastrebarskom i Perušiću plaća povećava plaće  za prosječno 8 posto, a za kraj poslovne godine u Lidlu Hrvatska (veljača 2020.) isplatit će im i jednu dodatnu plaću.

Lidl u priopćenju poručuje da još od početka poslovanja u Hrvatskoj kontinuirano povećava plaće svojim zaposlenicima te da u posljednje tri godine svake godine radnici dobiju veću plaću.

Zadnje povećanje dogodilo se prije nepunih godinu dana, u ožujku 2019. godine, kada je radnicima u trgovinama i skladištima plaća povećana za 10 do 12 posto.

Kako navodi Lidl, osim osnovnih primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su novčana nagrada (4000,00 kuna neto), božićnica (2000,00 kuna), uskrsnica (1000,00 kuna ), sezonski dodatak, prigodne darove djeci zaposlenika (za sv. Nikolu, povodom rođenja djeteta, prvi dan škole), sistematske preglede te brojne druge pogodnosti.

Lidl Hrvatska već je 8 godina nositelj Certifikata Poslodavac partner te godinama drži visoko drugo mjesto među poslodavcima prvog izbora, zaključuju u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara