Liječnik iz Biograda ne zna gdje se zarazio: Moja krivnja je što sam dolazio na posao

Liječnik iz Biograda ne zna gdje se zarazio: Moja krivnja je što sam dolazio na posao
Foto: Hina

LIJEČNIK iz Biograda, koji je zaražen koronavirusom danima radio operacije u Ortopedskoj bolnici Biograd, progovorio je o svom slučaju i za portal kalelargainfo.hr ispričao što se točno dogodilo.

"Od 2. ožujka do 6. ožujka 2020. boravio sam na Klinici za traumatologiju Zagreb, pohađao tečaj iz mišićnoskeletnog ultrazvuka. Na Klinici tada nije bilo bolesnih od Covid virusa, a niti je bila preporuka ne odlaženja do Zagreba i samoizolacije po povratku. Pohađani tečaj nema po sadašnjim saznanjima veze sa Covidom niti je nitko sa tečaja obolio", istaknuo je liječnik dodajući kako je po povratku s tečaja, od 10. ožujka, radio redovne poslove i zadatke po programu za ožujak, što podrazumijeva rad u ortopedskoj ambulanti, dežurstva te rad u operacijskoj sali.

"Cijelo vrijeme sam se osjećao zdrav, bez znakova ikakvih oboljenja. Zadnji puta radio sam 20. ožujka u dežurstvu. Prvi simptomi oboljenja javili su mi se 22. 3. oko 13 sati, nakon čega sam se javio ravnatelju i dogovorio testiranje na Covid koje je učinjeno 23. 3. u 20 sati. Po nalazu testiranja 24. 3. 2020. javio sam se epidemiologu i infektologu OB Zadar. Od tada bolujem kod kuće", kaže zaraženi doktor.

"Jedina moja krivnja je što sam redovno dolazio na posao i radio dane zadatke", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara