Linić: ´Đuro Đaković´ nestao kao holding, tvrtke kćeri treba privatizirati

´ĐURO ĐAKOVIĆ´ nestao je kao holding, a tvrtke kćeri trebaju spašavati radnike, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Slavko Linić nakon sastanka sa sindikalcima iz te tvrtke.

´Posla za vas ima, a financijske dubioze trebaju rješavati uprave´, rekao je Linić na sastanku s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske (SMH).

Dodao je da Vlada neće pronalaziti poslove, niti podmirivati dugove tvrtke proračunskim novcem.

´Nemam ništa protiv da se vratite u socijalizam, ali ja neću´, poručio je Linić.

Optužio je sindikalce da govore u ime Uprave ´Đure Đakovića´ koju drži odgovornom za stanje u tvrtki koja je prije 1990. godine zapošljavala 16.000 radnika.

´Tragedija je kad uprave šalju sindikate na razgovore s Vladom´, rekao je Linić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalci su odbacili Linićeve optužbe ustvrdivši da je njihov jedini interes spasiti što više radnih mjesta.

Po riječima predsjednika SMH-a Ive Marjanovića, od 20 tvrtki u holdingu četiri su otišle u stečaj, a šest ih je pred stečajem.

´Bojimo se da u Slavonskom Brodu ne bi imali drugu sisačku Željezaru´ rekao je Marjanović dodavši da tvrtki prijete ozbiljne teškoće ako se nešto hitno ne poduzme.

Linić je odgovorio da je ´problem u tome što se u Hrvatskoj stečajevi doživljavaju kao ´Linićeva prčija´ (...) u svijetu je stečaj način izigravanja vjerovnika´.

U holdingu ´Đuro Đaković´ trenutno je zaposleno oko 3.500 radnika od kojih 1.000 radi u već privatiziranim tvrtkama kćerima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara