VIDEO Brkić: Pupovac neće određivati smjer Vlade, ovo je Hrvatska, o njoj odlučuju Hrvati

VIDEO Brkić: Pupovac neće određivati smjer Vlade, ovo je Hrvatska, o njoj odlučuju Hrvati

Foto: Index

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić održao je press konferenciju u središnjici HDZ-a. Nakon njegove izjave u središnjici HDZ-a počela je sjednica Predsjedništva HDZ-a.

Do Brkićeve izjave za medije došlo je nakon što je Andrej Plenković izbacio Zlatka Hasanbegovića iz HDZ-a. Brkić se na početku osvrnuo na situaciju oko Hasanbegovića.

"Hasanbegović se kandidirao na nezavisnoj listi, temeljem statusa više ne može biti član HDZ-a. Sam se isključio iz HDZ-a. Toga je već bilo, on nije nikakva iznimka, postavlja se pitanje kako to u ovom trenutku, kad smo uspjeli pokrenuti Hrvatsku", rekao je.

O Pupovcu

Prokomentirao je i ulogu Milorada Pupovca u većini HDZ-a.

"Gospodin Pupovac je član Sabora, i podupire većinu. On i manjine, iako sudjeluju u radu Vlade, neće određivati sustav i  smjer Vlade, ovo je Hrvatska, o njoj - uz manjine koje imaju zajamčena prava - odlučuju Hrvatice i Hrvati, ovo je naša zemlja, a ne tuđa. Zamislite kako bi to bilo kad bih ja odavde govorio Vučiću u Srbiji kako će sastaviti Vladu.", rekao je Brkić.

Video press konferencije:

Tijek događaja:

15:53 "Politička situacija je stabilna, većinu smo dokazali. Sljedeća će se utvrditi na sljedećoj sjednici Sabora, kada Plenković predloži ministre", zaključio je Brkić.

15:51 "Gospodin Pupovac je član Sabora, i podupire većinu. On neće određivati smjer Vlade, ovo je Hrvatska, o njoj odlučuju Hrvatice i Hrvati, ovo je naša zemlja, a ne tuđa", rekao je Brkić.

15:49 "Ovo što Petrov govori, do jučer mu ovaj isti HDZ nije smetao, kad je imao 4 ministra i bio šef Sabora. Zanimljivo je kod nas da oni koji izgube benefite, odjednom ništa ne valja. Tako i ovo Hasanbegovićevo, da ovo nije Tuđmanov HDZ. Očigledno u dvije godine Hasanbegović nije uspio iščitati politiku HDZ-a. Kako to da kao sljednik Tuđmana nema takve fotografije njega, nego neke druge ima? Ima tu puno detalja", kazao je Brkić.

15:48 "Premijer će na prvoj sljedećoj sjednici Sabora predložiti ministre nove, tada ćete vidjeti većinu", kazao je, a prijavu Plenkovića USKOK-u zbog navodnog podmićivanja Glasnovića nazvao je smiješnom.

15.46 "Svi trebamo izbjegavati ružne termine. Prije godinu dana je HDZ rušio svoju Vladu, a tada je to podržavao, iako je nas nekoliko bilo protiv toga. Danas Vlada funkcionira, nema nikakve političke krize, samo neki je žele", dodao je Brkić.

15.45 "Interesantno je da najglasniji kritičari na sjednicama stranke podržavaju Plenkovića. Ja nisam pobornik ovakvih poteza, nego interno, u konstruktivnoj raspravi. Hasanbegović je samom svojom kandidaturom, bez suglasnosti stranke, sebe isključio. On nije nikakva žrtva. Žao mi je zbog toga, mogao je svojim znanjem doprinijeti HDZ-u. Bog mu dao zdravlja", kazao je Brkić.

15.44 "Hasanbegović se kandidirao na nezavisnoj listi, temeljem statusa više ne može biti član HDZ-a. Sam se isključio iz HDZ-a. Toga je već bilo, on nije nikakva iznimka, postavlja se pitanje kako to u ovom trenutku, kad smo uspjeli pokrenuti Hrvatsku".

15:30 Uskoro se očekuje početak konferencije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara