Lj. Ćesić-Rojs o Fondu hrvatskih branitelja

IZ IZBORNOG stožera predsjedničkog kandidata Ljube Ćesića Rojsa danas su priopćili da bi odluka hrvatske Vlade o kriterijima za raspodjelu Fonda hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji bila hvale vrijedna da su u najviši bodovni razred uvršteni i branitelji iz 1990.

Premda se u Zakonu o hrvatskim braniteljima navodi da je Domovinski rat počeo 5. kolovoza 1990. ministrica Jadranka Kosor, kako se navodi u priopćenju, "u najviši bodovni razred Fonda uvrstila je samo one branitelje koji su ratovali od 2. svibnja 1991. do 15. siječnja 1992."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nelogično je da braniteljska heroina nije uspjela pronaći prostora u Fondu za sve one sudionike vojnih akcija koje su predhodile tom datumu kao što su, primjerice, Plitvice, Pakrac, Vojnić i dr.", ocjenjuju iz Rojsovog izbornog stožera.

Pritom napominju da akcija Plitivice ima posebno simbolično značenje jer je u toj akciji poginuo prvi hrvatski redarstvenik Josip Jović i podsjećaju da je ondje "skoro izgubio život i general Ljubo Ćesić Rojs".

Također smatraju da se Vladinom politikom u pogledu spomenutog Fonda ne ispravlja četverogodišnja nepravda prema braniteljima već da se i dalje radi na njihovoj sustavnoj podjeli i traže hitne izmjene postojećih kriterija za dodjelu udjela u Fondu "u interesu svih onih koji su u najkritičnijim vremenima među prvima ustali u obranu RH".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara