Ljajić o dogovoru o transferu osuđenih iz Lepoglave u SCG

MINISTAR za ljudska i manjinska prava državne zajednice Srbija i Crna Gora Rasim Ljajić, koji se u ponedjeljak u Beoradu sastao s hrvatskom ministricom pravosuđa pravde Vesnom Škare Ožbolt, izjavio je kako je dogovoreno da se otpočne s transferom prve skupine osoba, državljana SCG, osuđenih u Hrvatskoj iz zatvora u Lepoglavi u zatvore u Srbiji, ali da rokovi za to još nisu precizirani.

"Dogovorili smo se da se otpočne s transferom prve skupine osuđenih. Ja ću u petak posjetiti zatvorenike u tom zatvoru, a dogovoreno je da se nastavi s realizacijom tog dogovora. Vjerujem da ćemo brzo dobiti dokumentaciju o presudama za prvu skupinu osuđenih, kako bi mogli započeti proces njihovog transfera u SCG", kazao je Ljajić u ponedjeljak navečer Televiziji B92.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje o transferu 42 zatvorenika iz Lepoglave u SCG, premijer Sanader je novinarima nakon susreta s premijerom Vojislavom Koštunicom rekao da je u razgovorima hrvatske ministrice i ministra Ljajića dogovoreno da se problem počne rješavati sukladno europskim konvencijama i "vodeći računa o političkoj osjetljivosti u Hrvatskoj".

Dodao je da zasad nije postignut niti jedan konkretan dogovor, ali da će se za tri do pet osoba pokušati naći brzo rješenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara