Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa, druga je Kerumova sestra

Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa, druga je Kerumova sestra

Tekst: N.Š.
Foto: Sandra Šimunović/Cropix

NAJMOĆNIJA žena hrvatskog biznisa je Ljerka Puljić izvršna dopredsjednica Koncerna Agrokor, procijenila je to redakcija Lidera koji petu godinu za redom radi listu 10 najmoćnijih poslovnih žena u Hrvatskoj.

Odmah iza nje, na drugom mjestu ljestvice nalazi se predsjednica Uprave Keruma i sestra splitskog gradonačelnika, Nevenka Benčić koja je ujedno ostvarila i najveći napredak na listi, s prošlogodišnjeg devetog na drugo mjesto.

Dva nova imena na listi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nje slijedi Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, a na četvrtom mjestu se nalazi članica Uprave Plodina, Đozi Heberling. Peta na listi najmoćnijih poslovnih žena u Hrvata je Irena Jolić Šimović koja je članica Uprave HT-a, a predsjednica Nadzornog odbora Euroherc osiguranja, Mladenka Grgić nalazi se na šestom mjestu.

Na Top 10 listu ove je godine prvi puta ušla Marica Vidaković, prokuristica u Krašu koja je na sedmom mjestu. Osma je direktorica Digitel medijskih servisa Jasna Hrvić Smolec dok se na devetom mjestu nalazi još jedno novo ime na listi, Slavica Maris Stipančić koja je predsjednica Uprave Dinova-Dione.

Ispala Višnja Pevec

Deseto mjesto zauzela je Biserka Preninger Fižulić, predsjednica Nadzornog odbora Magme i žena Goranka Fižulića, većinskog vlasnika Magme. S liste je ove godine ispala Višnja Pevec članica Uprave Pevec zbog problema s kojima se tvrtka njenog muža suočava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara