Ljubljanski "Dnevnik": Na Svetoj Geri nema prislušnih naprava

SLOVENSKA vojska na Svetoj Geri nema prislušnih naprava jer ih je demontirala još 1998. godine, nakon poznate afere sa špijunskim kombijem koji je zalutao preko granice, tvrdi u svom tjednom prilogu "Nedeljski" ljubljanski list "Dnevnik", odgovarajući na nedavno pisanje zagrebačkog "Globusa".

Tvrdnje da slovenska vojska sa spomenute točke prisluškuje telefonske razgovore u Hrvatskoj je "bablja priča" s obzirom na promjenu obavještajnih tehnika i novu opremu koja je zadnjih godina dostupna onima koji su za to zainteresirani, ustvrdio je za "Nedeljski" Franc Strle, privatni detektiv iz agencije "Mustang".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

List navodi da su pretpostavke o špijuniranju s obzirom na dobru uspostavljenu suradnju dviju vojski u zadnje vrijeme apsurdne i da bi se isto tako moglo pretpostaviti da se iz Hrvatske prisluškuje sa Zagrebačke gore, s obzirom na njezinu povoljnu lokaciju i činjenicu da se i tamo nalazio nekadašnji radiorelejni centar bivše JNA, kao i na Svetoj Geri, namijenjen povezivanju jugoslavenskih postrojbi na liniji Ljubljana - Zagreb - Beograd.

I Slovenija je devedesetih godina, tvrdi Nedeljski, bila pravi raj za strane špijune u stilu "My name is Bond... Janez Bond", ali je sada djelovanje stranih službi u Sloveniji bitno teže, navodi Nedeljski.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara