Lokalni referendum na Korčuli

OPĆINSKO poglavarstvo Blata, na otoku Korčuli, izvijestilo je da je danas u uvali Babina održan lokalni referendum u vezi s utvrđivanjem pripadnosti područja Male Kapje, Blaca, Vele i Male Rasohe i Babine .

Naime, općina Smokvica i grad Korčula podnijeli su zahtjev Povjerenstvu Vlade RH da se spomenute uvale i čitavo to područje izdvoji iz sastava općine Blato, i pripoji općini Smokvica, odnosno gradu Korčuli, a u Vladi je u tijeku postupak glede utvrđivanja pripadnosti tih uvala.

Na održani referendum od 25 upisanih birača izašlo je 23, odnosno 92 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od izašla 23 birača 22 birača odnosno 96 posto glasovalo je da područje Male Kapje, Blaca, Vele i Male Rasohe i Babine i dalje ostane u sastavu općine Blato, te da se osnuje mjesni odbor kako bi mogli aktivnije sudjelovati u odlučivanju o svim pitanjima vezanim za život na tom području.

Ujedno, građani su uvjereni kako će visoki postotak izašlih birača i njihovo izjašnjavanje na ovom referendumu obvezivati Vladu RH i nadležno Povjerenstvo za granice jedinica lokalne samouprave, prilikom donošenja Odluke o pripadnosti ovog područja općini Blato, ističe u priopćenju Općinsko poglavarstvo Blata.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara