Lom u splitskom HDZ-u: Marasović šutnuo Rošina jer je rekao da neće biti gradonačelnik?!

Foto: Duje Klarić / Cropix

JERKO ROŠIN podnio je danas ostavku na mjesto potpredsjednika splitskog HDZ-a. Učinio je to na zahtjev dr. Duje Marasovića, šefa podružnice. Čini se je proradila sujeta.

"Duje osjeća da nema podršku kakvu bi htio"

"Dao sam ostavku, jer je tako htio Duje. Osjeća da nema moju podršku na način kako bi to htio. Pitao sam ga je li siguran, ostavio dan za razmišljanje. Nakon što mi je ponovio svoj zahtjev, podnio sam ostavku. Ovo je drugi put da me smjenjuju. Prvi put su to učinili nakon što je Ivo otišao ća. Duje mi je zamjerio da sam radiju rekao da on ne može biti gradonačelnik Splita. Premda ja to tako nisam rekao, to su mu tako prenijeli", obrazložio je Indexu Jerko Rošin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitskom HDZ-u izvanredno stanje

Uz ostavku, dao je i obrazloženje. "Kakva bi to ostavka bila bez obrazloženja. Izrazio sam nezadovoljstvo. Stranka je u Splitu pala na pola. Ima tu i moje krivnje, i ja sam spreman preuzeti odgovornost. Mislim da su svi trebali dati mandate na raspolaganje", kaže Rošin.

Zamjera odnos središnjice prema Splitu i još podosta toga. O Kerumu nije htio. Smatra da je dobro prošao. "Ja mu ništa ne zamjeram", kaže Rošin o političkom savezniku, ali i poslovnom partneru.

U splitskom HDZ-u je na snazi izvanredno stanje. Marasović je počistio Rošina, a sutra navodno u inspekciju stiže tajnik stranke Branko Bačić kako bi, pretpostavlja se, po nalogu šefice Jace provjerio kako diše članstvo povodom predstojećih izbora u stranci. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara