Londonske tinejdžerke zbog "nesretne ljubavi" bombom srušile tri kuće i ubile mladića

DO NEVJEROJATNOG otkrića došla je britanska policija koja je izvijestila da su za jučerašnju snažnu eksploziju u sjeverozapadnom dijelu Londona, koja je srušila tri kuće i ubila 26-godišnjeg muškaraca, odgovorne tri tinejdžerke posvađane oko dečka.

Naime, jučer su se mnogi požurili javiti da se u Harrowu, predjelu Londona, dogodio teroristički napad, da bi nakon toga policija vrlo brzo priopćila kako sumnja u eksploziju plina. Danas je pak otkriveno da su tri djevojke same izradile improviziranu bombu koristeći se uputama koje su našle na internetu.

Riječ je o "tekućem" eksplozivu, kojeg su djevojke ubacile u stan kroz otvor za poštu na ulaznim vratima obiteljske kuće Emada Quereshija koji se našao u središtu pažnje nekoliko djevojaka koje su svađale oko njega. On je od posljedica eksplozije poginuo na licu mjesta.

Policija je otkrila da je žrtva trebala biti i 17-godišnja Charlotte Anderson koja je živjela u susjedstvu, no na svoju sreću preživjela je razornu eksploziju. Anderson je također bila u "ljubavnom lancu" za Quereshija, a nekoliko sati prije eksplozije prijavila je policiji da "banda djevojaka" starih između 16  i 17 godina radi probleme ispred njene kuće te joj upućuju prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog svađe bio je dečko, koji je životom platio pretjeranu "pažnju" djevojaka. Glavni inspektor u Londonu Colin Sutton vjeruje da djevojke sigurno nisu računale kako će eksplozija biti tako razorna. Britanska policija priopćila je da nije začuđena činjenicom što je "recept "za bombu pronađen na internetu. Naime, na nekoliko terorističkih suđenja dokazalo se da su teroristi koristili internet kao glavni izvor informacija za konstrukciju paklenih naprava.       

Policija još uvijek čisti ruševine viktorijanskih kuća razorenih u eksploziji kako bi forenzičari mogli doći do epicentra eksplozije. Još uvijek se traga i za "bandom osvetoljubivih" djevojaka. 
 

I.Ć.
Foto: Thisislondon.co.uk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara