Lovcu iz Muća vraćeni psi koje je mlatio

Lovcu iz Muća vraćeni psi koje je mlatio
Screenshot: Facebook

VETERINARSKA inspekcija vratila je pse lovcu koji ih je premlatio i čija se snimka u studenom prošle godine proširila Hrvatskom, piše Snježana Črnjević za Večernji list.

Podsjetimo, tada se Facebookom proširila snimka iz Muća kod Sinja koja je započela izvlačenjem pasa iz prtljažnika, a muškarac u maslinastom odijelu psovao je Boga i urlao: "Krepajte!"

U nekoliko minuta uznemirujućeg videa, muškarac je tukao i cipelario psa, psovao na njega, izudarao ga vratima i gađao različitim predmetima.

Veterinari: Na psima nisu pronađene rane ni ožiljci

"Nakon podnošenja kaznene prijave i kaznenog postupka po podnesenoj prijavi Općinsko državno odvjetništvo nije zahtijevalo da se psi dalje zadržavaju za potrebe vođenja kaznenog postupka, niti je zahtijevalo trajno oduzimanje navedenih pasa, te su psi vraćeni posjedniku. U skloništu su psi pregledani i na njima nisu uočeni klinički znakovi i dokazi koji bi upućivali na zlostavljanje. Protiv posjednika je temeljem navedene snimke podignuta kaznena prijava zbog kaznenog djela (čl. 205. stavak 1. Kaznenog zakona) zbog nanošenja nepotrebne boli, te izlaganja nepotrebnim patnjama u listopadu 2016. godine na području južnog Velebita", rečeno je iz Ministarstva poljoprivrede za Večernji.

Veterinari su obavili nadzor 22. studenog prošle godine nakon prijave udruga za zaštitu životinja.

"Na psima nisu pronađeni tragovi dokaza koji bi upućivali na zlostavljanje pasa u smislu ranjavanja ili ožiljaka. U postupku je utvrđeno da je predmetna snimka koja se odnosila na zlostavljanje pasa snimljena dvije godine ranije. Utvrđeno je i da vlasnika životinja prije navedenog događaja, a niti nakon tog događaja, policija i druga nadležna tijela nisu evidentirali kao zlostavljača", rekli su u veterinarskoj inspekciji za Večernji.

Muškarac sa snimke bio je član Lovačkog društva Muć. Nakon ovog incidenta isključen je iz društva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara