lučin otvorio novu dvoranu karlovačke policijske uprave

Ministar unutarnjih poslova Šime Lučin otvorio je danas novoizgrađenu tzv. šalterdvoranu Policijske postaje u Karlovcu u sklopu Policijske uprave.L

Šalter-dvorana je s modernim pokretnim ormarima za odlaganje isprava, tako da službenici mogu pritiskom na puce na svom radnom mjestu doći do bilo koje osobne isprave, oružnog lista ili registracije vozila. To će, kako je rečeno na otvorenju, poboljšati i ubrzati izdavanje svih vrsta isprava. U ulaganje od šest milijuna kuna uključena je i rekonstrukcija energetskog sustava zgrade PU-a.

Ministar Lučin je također u nazočnosti ravnatelja policije Ranka Ostojića i načelnika PU-a Zvonimira Vnučeca na radnom sastanku s gradonačelnikom Božom Johom razgovarao o projektu ´Policija u zajednici´. Gradonačelnik Joha izrazio je nakon sastanka spremnost da grad Karlovac među prvima osnuje vijeće za komunalnu prevenciju.

Ravnatelj Ostojić objasnio je da je riječ o zajedničkom tijelu lokalne uprave i samouprave s policijom, a zadaća mu je da se odgovornost za javnu sigurnost podijeli sa svim čimbenicima koji na tu sigurnost mogu utjecati. Na čelu vijeća bit će gradonačelnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Lučin je dodao kako u projekt ´Policija u zajednici´ unatoč potrebnoj vježbi policajaca neće trebati ulagati, već da će zapravo pridonijeti uštedama, jer će se sigurno smanjiti broj kriminalnih djela.

Projekt-strategija ´Policija u zajednici´ bit će predstavljen u veljači, a primjena u četiri pokusna projekta u Hrvatskoj očekuje se od 1. lipnja ove godine. Očekuje se da će do tada najviše zanimanja pobuditi podprojekt tzv. kvartovskog policajca. To bi trebalo presudno utjecati na bolje preventivno djelovanje policije i građana kako bi se smanjili svi oblici kriminala.

´Policija u zajednici´ zadnji je stupanj u modernizaciji i decentralizaciji hrvatske policije´, rekao je u Karlovcu ministar Lučin.

Na sastanku je najavljena i gradnja zgrada policijskih postaja u Vojniću i Slunju te nastavak radova na graničnom prijelazu Maljevcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara