Luđak iz BiH je majku upucao pa udavio, a policiji je ispričao jezive detalje

Luđak iz BiH je majku upucao pa udavio, a policiji je ispričao jezive detalje
Foto: Facebook

"BILA je to samoobrana. Više volim živjeti u zatvoru nego da me zlostavlja", govorio je u veljači 2003. godine na sudu tada 27-godišnji Edin Gačić. Dva dana kasnije osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubojstva majke Sifete koje je počinio 25. kolovoza 2002. godine.

Mnogo toga o tome tko je Gačić ilustrira i njegov iskaz policiji nakon ubojstva majke 2002. godine, gdje je potpuno hladno govorio o zastrašujućim detaljima.

Naime, Gačić se već nalazio na izdržavanju kazne zatvora za ubojstvo Ismeta Gunića, predsjednika Udruženja Banjalučana u Zenici kojeg je ubio nožem, šrafcigerom, daskom od ormara i grijalicom, kada je dobio dopust za vikend na kojem je ubio majku, piše Radio Sarajevo.

Isplanirao ubojstvo pa policajcima sve ispričao

"Tijekom boravka na zadnjem, spomenutom dopustu, pored mene i Sifete, u stanu su povremeno boravili i članovi naše porodice, moje dvije tetke, Fatima i Nivesta, kao i njihovi muževi Hizmo i Safet, te njihova djeca, odnosno mala Amna. Čekao sam da pomenuta familija napusti stan te da nasamo ostanem sa Sifetom kako bih je ubio", pričao je.

Planirajući zločin, pripremio je nešto novca za bijeg. Radilo se o 100 KM, što je oko 400 kuna.

"Međutim, novac mi je bio potreban zbog realizacije mog plana, da nakon ubojstva imam novac koji ću koristiti za potrebe puta. Poslije odlaska u Zenicu, ne znam točno koji dan niti se mogu sjetiti, u jednom od sarajevskih ugostiteljskih objekata, čije ime ne znam niti mogu pouzdano reći gdje se nalazi, od meni nepoznatog lica sam kupio pištolj marke CZ (TT-ac) cal. 7,62 mm s ukupno 17 metaka, do čega je devet bilo u šanžeru, a osam sam dobio u ruku. Pištolj sam platio 400 KM, a novac za pištolj potiče od moje ušteđevine", ispričao je Gačić istražiteljima u Sarajevu.

Majku je ubio jer ga je navodno maltretirala.

"Uperivši pištolj u nju, ispucao sam dva metka koja su je pogodila, koliko se ja sjećam, u predjelu grudi. Nakon pucanja Sifeta je još uvijek bila živa, a ja nisam htio da nastavim sa pucanjem kako ne bi čuo komšiluk te sam upotrijebio komad štrika koji sam imao ranije spremljen u cilju izvršenja ubojstva... te sam dokrajčio Sifetu davljenjem", pričao je Gačić.

Nakon ubojstva jeo kekse

Dok je ubijao, pustio je glasnu glazbu. Nakon ubojstva nije odmah želio napustiti stan.

"To sam smatrao rizičnim u smislu da me prilikom izlaska ne bi vidio neko od susjeda. Tako sam u toku ta dva sata vrijeme proveo na način što sam jeo lokume i keks, pio mineralnu vodu. Pronašao sam Sifetin novčanik, odakle sam uzeo, mislim, oko 200 M te sam oko 15 sati izašao iz stana koji sam zaključao, a ključ stavio u džep, dok sam pištolj ponio sa sobom", objasnio je.

Pobjegao je u Crnu Goru, gdje je nekoliko dana kasnije uhićen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara