Lukač-Koritnik negirala psihičko zlostavljanje svojih zaposlenika

PRAVOBRANITELJICA za ravnopravnost spolova Gordana Lukač-Koritnik opovrgnula je u današnjem priopćenju optužbe o psihičkom zlostavljanju dijela svojih zaposlenika, istaknuvši kako je riječ o apsurdnom i neargumentiranom stvaranju "slučaja" kojega zapravo nema.

Gordanu Lukač-Koritnik reagirala je danas na napise u medijima prema kojima ju dio djelatnika Pravobraniteljstva za ravnopravnost spolova optužuje za psihičko zlostavljanje, zbog čega su neki dali i otkaz a neki završili bolovanju.

"Kao pravobraniteljica nisam psihički zlostavljala nikoga, nisam autoritarna osoba, već sam tolerantna i sklona razumijevanju osobnih problema zaposlenika", navodi u priopćenju Gordana Lukač-Koritnik.

Drugi je pristup, piše pravobraniteljica, u nadzoru radnih obaveza svakog djelatnika, pri čemu "zahtijeva kvalitetu, stručnost i poštivanje radnog vremena".

"Način komunikacije i osobnog odnosa spram pojedinih zaposlenika u ovisnosti je o temi, povodu te drugim objektivnim i subjektivnim okolnostima, ali nikada nije zlostavljački", piše u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća da kao pravobraniteljica dnevno razmatra slučajeve kršenja načela ravnopravnosti spolova, slučajeve diskriminacije ljudskih prava, zbog čega nerijetko istupa u javnosti boreći se za demokratizaciju i senzibilizaciju hrvatske javnosti.

"Na žalost, čini se da donositelji ružnih vijesti trebaju biti kažnjeni", piše pravobraniteljica.

"Nisam zasigurno da ona nije prvi navodni skandal ili slučaj iz krugova zagovaratelja ljudskih prava. Samo je pitanje tko je iz toga kruga sljedeći, tko ima interesa nastaviti taj krug", navodi se.

Zapitala je i je li institucija pravobraniteljice za ravnopravnost spolova osnovana da se bavi problemima zaposlenih u svome Uredu ili je tu da u ime Hrvatskog sabora zastupa interese svih građana i građanki RH.

Poručila je, uz ostalo, da će nastaviti "neovisno i samostalno štititi sve građane, poštovati Pravilnik o radu pravobraniteljice te imati otvorena vrata za sve".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara