Luksuz u zatvoru: Narko boss ćeliju pretvorio u luksuzni apartman

Luksuz u zatvoru: Narko boss ćeliju pretvorio u luksuzni apartman

Foto: 123rf.com

PARAGVAJSKE vlasti su se nemalo iznenadile kada su tijekom racije u ćeliji brazilskog narko bossa otkrile da je čovjek dio zatvora pretvorio u luksuzni trosobni apartman s knjižnicom, kuhinjom i sobom za sastanke.

Jarvis Chimenes Pavao, jedan od najopasnijih južnoameričkih kraljeva droge, u Paragvaju služi osmogodišnju kaznu zbog pranja novca. Trebao bi biti oslobođen iduće godine, ali gotovo sigurno će mu slijediti izručenje Brazilu, gdje je tražen zbog prekršaja povezanih s drogom.

Paragvajske vlasti navode da je otkriven plan za bijeg prema kojem je Pavao plastičnim eksplozivom namjeravao probiti rupu u zatvorskom zidu i nestati u nepoznatom smjeru. Zbog luksuza u kojem je uživao plan očito nije proveo na vrijeme.

VIP ćelija, kako su je zvali ostali zatvorenici, bila je potpuno klimatizirana, sa skupocjenim oblogama na zidovima i velikom kolekcijom DVD-a koje je Brazilac gledao na golemom plazma TV-u.
Pavao je naročito uživao u TV seriji "Pablo Escobar", a kolumbijski kralj droge mu je navodno bio veliki uzor.

Čistka u pravosuđu

Racija, provedena u utorak navečer, već je uzdrmala temelje paragvajskog pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavao odvjetnik je priznao kako je njegov klijent do rijetko viđenog luksuza došao pomoću mita. Navodno je plaćao šest ili sedam službenika u Ministarstvu pravosuđa, i jednak broj ljudi u zatvorskoj upravi.

Paragvajski ministar pravosuđa je izletio iz vlade gotovo odmah nakon otkrivanja skandala, a njegov nasljednik se zakleo da će provesti temeljitu čistku u čitavom sustavu.    

Tri i pol tisuće zatvorenika koji su s Pavaom služili kaznu već žale za njegovim odlaskom. Brazilac je velikodušno plaćao troškove održavanja zatvorskog nogometnog igrališta i kapelice, a zatvorenici su zarađivali služeći mu kao tjelohranitelji.

"Ne znam što će sad biti s nama", požalio se anonimni zatvorenik. "Bio je najvoljeniji čovjek u zatvoru."

Nije baš bio svetac

"Nikada nije ni tvrdio da je svetac", objašnjava Pavaov odvjetnik. "Ali služio je svoju kaznu i drugima pomagao novcem koji su zarađivale njegove legalne tvrtke.

Pavao je, tvrdi odvjetnik, osim kapelice i nogometnog igrališta novac davao i za smještaj upravitelje zatvora, obnovu zatvorske knjižnice i plaće kuharima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara