Lura d.d. darovala milijun kuna projektima za dječje zanimacije

ZAGREBAČKA prehrambena industrija "Lura" d.d. dodijelila je danas dar od milijun kuna za 26 projekata dobitnicima "Lurina" natječaja za dječje zanimacije, priopćila je LURA.

Projekti su bili podijeljeni u četiri skupine od kojih se svaka odnosila na različita područja dječjeg djelovanja.

LURA natječaj za darovnice raspisuje treću godinu, a ove je na natječaj prispjelo čak 1400 pristupnica iz svih hrvatskih krajeva. Među prijavljenim projektima najviše je bilo športskih - za gradnju i uređenje dječjih igrališta - te za kulturne i socijalno-humanitarne projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U skupini "Malo dobre volje za djetinjstvo bolje", namijenjenoj projektima za poboljšanje kakvoće života djece s posebnim potrebama, potpomognuto je šest projekata za gradnju igrališta i opremanje dvorana sa specijaliziranom opremom i za nabavu informatičke opreme. U toj skupini najviše je, 80.000 kuna, dobio projekt Udruge za unaprjeđenje edukacijsko-rehabilitacijskog procesa "Orion" u Dugom Selu za opremanje radionice za inkluziju djece s posebnim potrebama.

U skupini "Čitaj slovo ovo za sport i igralište novo", namijenjenoj projektima za uređenje dječjih igrališta i dvorana, dječjim športskim klubovima i njihovim darovitim članovima, dodijeljeno je sedam darovnica. Najviše, 110.000 kuna, dobila je Udruga žena iz Dubice za gradnju dječjeg igrališta.

U skupini "Vrata znanosti odškrini, za prirodu se brini", namijenjenoj razvoju znanstvene kreativnosti djece i mladih te projektima koje ostvaruju djeca u zaštiti okoliša, potpomognuto je šest projekata, među kojim je i po znanstvenom radu poznata Zvjezdarnica u Višnjanu.

U skupini "Baš ih fura umjetnost i kultura", u kojoj su projekti za razvoj umjetničke kreativnosti djece i mladih te za očuvanje kulturne baštine, poduprto je sedam projekata, od kojih tri iz glazbene kulture. Hvar, Lovas i Vrliku LURA je poduprla u opremanju dječjih knjižnica, a potpomognute su osječka Glazbena radionica mladih "Polifonija" i daruvarska Škola digitalne fotografije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara