Macron jednostavno objasnio što je to sekularnost, pogledajte snimku

Macron jednostavno objasnio što je to sekularnost, pogledajte snimku

Screenshot: Daily Mail

FRANCUSKI predsjednik Emmanuel Macron jučer je, tijekom svog posjeta SAD-u, održao tribinu (tzv. gradsku vijećnicu, kako je ovaj tip događaja poznat u Americi) na Sveučilištu George Washington u Washingtonu.

A tamo je između ostalog studentima poručio i sljedeće: ''Moja uloga nije reći vam u što da vjerujete. Moja uloga je da osiguram da budete u situaciji da budete slobodni odabrati vjerujete li u boga ili ne.''

 

 

Upravu tu poruku, koja jednostavno i elegantno objašnjava koncept sekularnosti objavio je i na svojoj Twitter stranici uz pripadajuće fotografije. Možda ne bi bilo zgorega da i naša vlada i crkveno vodstvo, koji se često muče s tim konceptom i pokazuju njegovo fundamentalno nerazumijevanje, bace oko na Macronov govor.Zbog velike potražnje, tisuću studenata je za sudjelovanje u publici odabrano sustavom lutrije , na jedinom Macronovom nastupu u SAD-u izvan Kongresa. Macron je specifično zatražio priliku da razgovara sa studentima i odgovara na njihova pitanja, rekao je rektor sveučilišta Thomas LeBlanc.

Macron pričao o ratu u Siriji, antisemitizmu, EU-u i klimatskim promjenama

Osim o religiji, Macron je sa studentima razgovarao i o drugim temama poput rata u Siriji, za koju je rekao da je najvažnije ''izgraditi mir'', zatim o rastućem antisemitizmu i kriminalu u Francuskoj, o budućnosti Europske unije, kao i o klimatskim promjenama, na koje se više puta vraćao i koje su jedna od tema koje je posebno naglašavao i u svom govoru pred Kongresom.

''Koja god bila odluka američke savezne vlade, morat ćemo se nositi s ovim klimatskim promjenama. Morat ćemo se nositi sa zagađenjem zraka. Morat ćemo se nositi sa zagađenjem oceana i svim tim problemima'', rekao je Macron studentima i upozorio ih: ''Dužnost vaše generacije bit će obaviti posao i obaviti ga do kraja. Nema druge opcije jer nema drugog planeta. Nema drugog čovječanstva.''

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara