"Madeleine McCann je umrla u hotelskoj sobi, roditelji su tijelo sakrili u zamrzivač"

"Madeleine McCann je umrla u hotelskoj sobi, roditelji su tijelo sakrili u zamrzivač"

FRANCUZ Duarte Levy javio se britanskom časopisu The People i ponudio im otkup fotografija na kojima je navodno vidljivo da su Kate i Gerry McCann umiješani u nestanak svoje kćeri Madeleine. Obitelj McCann "šokirana je i shrvana okrutnošću čovjeka koji njihovu agoniju pokušava unovčiti", a zgroženi su i "gnjusnim optužbama" koje je Levy sasuo na njihov račun.

Levy je za "bombastične fotografije" zatražio 50.000 britanskih funti te je naveo kako je na fotografijama vidljivo "sumnjivo presvlačenje odjeće Kate McCann, u noći kad je Maddie nestala". Dodao je kako i 24 fotografije koje posjeduje, osporavaju iskaze Gerryja McCanna i jednog od prijatelja s kojima su McCannovi te kobne noći bili na večeri.

"Ove fotografije su toliko bombastične da će prisiliti policiju da ponovno pokrene istragu u slučaju Madeleineinog nestanka", rekao je Levy. The People je odbio kupiti fotografije, a o optužbama i navodnim fotografijama porazgovarali su s glasnogovornikom obitelji McCann, Clarenceom Mitchellom, koji je Levyja nazvao "udarenim fanatikom".

"Kate i Gerry su ljutiti i uzrujani jer pokušava zaraditi na nestanku njihove kćeri. To je sramotno. Oni više nisu osumnjičeni u slučaju i on ne bi trebao pokušavati uništiti njihovu reputaciju. Zahvalni smo novinarima koji su ga razotkrili", rekao je Mitchell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, jedan od novinara The Peoplea se sastao s Levyjem u hotelu u Bruxellesu. "Prodat ću fotografije najboljem ponuđaču. Dobio sam ih od svojih veza", rekao je novinaru Levy, muškarac u dobi od oko 40 godina, koji tvrdi kako je već prodao neke informacije i fotografije male Maddie, za nekoliko desetaka tisuća funti.

Prema njegovim riječima, fotografije koje trenutno nudi pokazuju Kate, Gerryja i jednog od njihovih prijatelja kako se presvlače. "Fotografije su snimljene između 20.10 i 22.15 sati te dokazuju kako su McCannovi i njihov prijatelj dali lažan iskaz policiji. Uistinu su bombastične. Mislim kako je Madeleine nesretnim slučajem umrla u hotelskoj sobi i kako su oni tad njeno tijelo premjestili u stan u gradu, gdje ga drže u zamrzivaču", rekao je Levy.

McCannovi te optužbe odlučno opovrgavaju, a i policija tvrdi kako nema dokaza za tako nešto. Levy navodi kako je fotografije snimio jedan španjolski turist, kojem je kamera kasnije ukradena, a koju je on, navodno legalno, kasnije kupio. Novinara je pokušao i uvjeriti kako mu je poznata britanska odvjetnička tvrtka ponudila 600.000 eura za fotografije, no kako je odbio, jer odvjetnici nisu pristali na njegov zahtjev da se kopije fotografija dostave policiji.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara