Mađarska bi prodala udio u Ini, problem joj je nestabilna hrvatska Vlada

Mađarska bi prodala udio u Ini, problem joj je nestabilna hrvatska Vlada
Foto: PIXSELL/Hrvoje Jelavić
 
MAĐARSKA je spremna riješiti situaciju s prodajom udjela u INA-i kad hrvatska strana da ponudu i kad se dvije strane sporazumiju na poslovnom temelju, izjavio je zamjenik mađarskog premijera Zsolt Semjen za HTV.
 
"Kada hrvatska strana da ponudu i kada se sporazumijemo na poslovnom temelju, onda ćemo biti spremni riješiti ovu situaciju", rekao je Semjen odgovarajući na pitanje novinara dokad je Mađarska voljna čekati s prodajom udjela u INA-i u kontekstu aktualnih previranja u hrvatskoj politici i krize u Agrokoru.

Problem je nestabilnost hrvatske vlade
 
"Doista je problem što je stabilnost hrvatske vlade nažalost nesigurna", kazao je on dodajući da je za Mađarsku velika prednost to što ima jaku i stabilnu vladu i što vrlo brzo može donijeti zakon ako to gospodarska situacija opravdava.
 
Međutim, istaknuo je da vlade dolaze i odlaze, ali da dva naroda i dvije države ostaju.
 
"U Hrvatskoj koalicijski sporovi i teškoće oko sastavljanja vlade očito otežavaju vezu između dviju vlada, ali moram reći, vlade dolaze, vlade odlaze, hrvatski i mađarski narod ostaju, Hrvatska i Mađarska ostaju, to se mora uzeti kao temelj i nadamo se da će Hrvatska što prije imati stabilnu vladu s kojom ćemo moći na dugi rok, plodonosno, na temelju povjerenja surađivati".
 
Izrazio je nadu da će što prije doći do susreta mađarskog i hrvatskog premijera, Viktora Orbana i Andreja Plenkovića, i podsjetio je da su se oni sastali u Europskom vijeću, a također i unutar Europske pučke stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara