Mađarska OTP banka preuzima rusku Investsberbank Grupu

MAĐARSKA OTP banka potpisala je ugovor o kupnji 96,4 posto dionica privatne ruske Investberbank Grupe sa sjedištem u Moskvi.

Investberbank Grupa, čiji je dionički kapital krajem 2005. godine iznosio 101,5 milijuna eura, pokriva oko 80 posto područja Ruske Federacije putem mreže od 78 poslovnica i 2.500 ureda. Prema ukupnoj bilanci od 979,5 milijuna eura, grupa je među prvih 50 banaka na ruskom tržištu, na kojem djeluje preko 1.200 bankarskih institucija.

Ovu bankarsku grupaciju čine tri banke: Investsberbank sa sjedištem u Moskvi, Promfinservicebank iz Novorosiska, koju je Investsberbank kupio 2000. godine i Omskpromstroibank iz Omska, kupljen 2004. godine. Integracija potonjih dviju banaka u Investsberbank trebala bi biti dovršena u kolovozu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici mađarske  banke izrazili su zadovoljstvo akvizicijom Investsberbank Grupe koja je u posljednjih nekoliko godina zabilježila snažan rast.  Kupoprodajni ugovor su u ime OTP banke s predstavnicima prodavatelja potpisali Sándor Csányi, generalni direktor OTP Bank Rt. i László Wolf, njegov zamjenik.

Uz stručnu pomoć najveće mađarske banke i obećavajući potencijal rasta bankarskog sektora i gospodarstva Ruske Federacije, očekuje se da će grupa rasti još dinamičnije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara