Magali Boers: Čučić je u Francuskoj uvjetno osuđen i mora ići na psihijatrijsko liječenje

Tekst: L.J.
Foto: Arhiva

NAKON oslobađajuće presude Ljubomiru Čučiću za otmicu dviju maloljetnih kćeri, oglasila se i njegova bivša supruga Magali Boers. "Ako je oslobođen, onda hrvatsko pravosuđe ima veliki problem jer ispada da roditelj, samo zato što je u braku, može s djecom raditi što hoće - odvoditi, skrivati...", tako je Boers za Večernji komentirala pravomoćnu presudu za nezakonito zadržavanje njihovih maloljetnih kćeri Sarah i Lare koje joj Čučić u kolovozu 2007. nije vratio nakon što je s djevojčicama ljetovao na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prije nekoliko dana stigla je prvostupanjska presuda sa suda u Francuskoj gdje sam ga prijavila da mi je tada oteo djecu. Proglašen je krivim i osuđen je uvjetno na tri godine, uz obavezno psihijatrijsko liječenje. Dosuđena mu je i novčana kazna", kazala je.

Boers sada živi s djevojčicama i drugim suprugom u Luksemburgu gdje se preselila zbog posla i ljubavi. Dodaje da su djeca dobro i da su ih dugo nadzirali socijalni radnici i psihijatri. Čučić i dalje sudskim putem nastoji ishoditi pravo susreta i druženja s djevojčicama, koje nije vidio od lanjskog lipnja.

List piše i kako je Čučić tražio pomilovanje predsjednika Josipovića. U zatvoru u Sisku mora biti do 1. listopada zbog zlostavljanja bivše supruge. Vrijeme u zatvoru krati pisanjem knjige. Namjerava tužiti državu Hrvatsku za višemilijunsku odštetu jer je dala da Boers odvede njegove dvije kćeri iz Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara