Majka 19-godišnjeg terorista koji je zaklao svećenika: "On je nježan dečko, nisam odgojila vraga"

Majka 19-godišnjeg terorista koji je zaklao svećenika: "On je nježan dečko, nisam odgojila vraga"

Screenshot: YouTube

MAJKA jednoga od 19-godišnjih terorista ISIS-a koji su zaklali svećenika u francuskoj crkvi u Normandiji za francusku televiziju rekla je kako njezin sin "nije čudovište", piše Mirror.

Abdelmalik Petitjean je upao u crkvu zajedno s Adelom Kermicheom. Dvojac je 85-godišnjeg svećenika Jacquesa Hamela prisilio da klekne, a nakon toga su mu prerezali grkljan pred časnim sestrama i vjernicima.

Petitjean, koji je koristio boračko ime Abu Omar, nalazio se na listi pojedinaca pod nadzorom zbog pokušaja da ode u Siriju preko Turske prošloga mjeseca.

"On je dobar Francuz"

Njegova majka Yamina Petitjean, kojoj su francuske protuterorističke postrojbe pokazale njegovu fotografiju, potvrdila je kako se na slici nalazi Abdelmalik, ali odbacuje sve navode o tome da joj je sin upleten u napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, to je on. On je dobar Francuz. Nježan je. Poznajem svoje dijete. Nisam odgojila vraga. Poznajem svojeg sina. On nema nikakve veze s ovime", rekla je.

"On nije čudovište, a svi to sad govore", dodala je.

Zaklali svećenika, ubila ih policija

Podsjetimo, Kermiche i još jedan napadač upali su u crkvu u Saint-Etienne-du-Rouvrayju, u predgrađu Rouena, za vrijeme jutarnje mise. Presjekli su grlo svećeniku, a nakon toga ih je ubila francuska policija.

U trenutku napada u crkvi su se nalazili svećenik, dvije časne sestre i dvoje vjernika. Za napad je preuzela odgovornost Islamska država, i to putem svojeg komunikacijskog kanala Amaq.

Francuski premijer Manuel Valls kazao je da je cilj napadača koji su napali crkvu i ubili svećenika "potaknuti rat religija". Govoreći na tv kanalu TF1 Valls je kazao da "kada su napali svećenika, Katoličku crkvu, lako je vidjeti koji je cilj". Francuski premijer pozvao je Francusku da ostane jedinstvena istaknuvši: "Naše je oružje demokracija".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara