Majka Ane Magaš: Nismo dobili dva milijuna kuna za intervju HTV-u

MAJKA Ane Magaš, Dijana Batković, opovrgnula je glasine da je njena kćer na intervjuu za HTV zaradila dva milijuna kuna.

"Odabrali smo bar neke medije, Ana nije bila spremna susresti se sa svim novinarima iako ona njima vjeruje", kazala je Batković za Večernji list. Naime, nakon što je tri dana provela na tajnoj lokaciji, Magaš se danas vratila u majčinu kuću u Žmirićima, gdje su joj prijatelj i i rodbina pripremili slavlje.

Tak nakon nekoliko sati što su novinari okupljeni ispred kuće proveli nagovarajući je da izađe, Ana Magaš je to i učinila. "Mene je vas zbilja strah, ali stvarno mi vas je žao, već dva tri dana ste tu na tom suncu. Pođite kućama, ja vam neću davati nikakav intervju, neću pričati, nema smisla da ste tu", kazala im je.

"Ana Magaš samo želi imati normalan život što joj u ovom trenutku mediji ne dozvoljavaju. Možda bi najbolje bilo za nju da u potpunosti promijeni identitet", kazala nam je Sanja Sarnavka koja se s bivšom zatvorenicom redovito čuje telefonom.

Dodaje kako je Magaš uvijek govorila kako je jedini grad u kojem bi voljela živjeti njen rodni Zadar te da će o bilo kojoj važnijoj odluci, kao što je mijenjanje identiteta, ipak morati odlučiti sama. "Znate kakav su mala mjesta, svi će se okretati za njom na ulici i ogovarati je iza leđa. Okolina bi je jednostavno mogla prisiliti da spakira kofere i negdje započne novi život s drugim imenom i prezimenom", smatra Sarnavka napominjući kako je za taj scenarij najveći problem taj što je "Hrvatska malo veće selo, gdje se ništa ne može sakriti".

Međutim, priča Ane Magaš je otvorila srca mnogih te nam Sarnavka priča kako je njenu udrugu B.a.B.e već nazvalo nekoliko ljudi koji su Zadranki ponudili besplatan smještaj u Zagrebu, ukoliko se odluči preseliti. Bilo je tu i nekoliko poslovnih ponuda, međutim kako kaže Sarnavka, Magaš se ne može u našoj državi nadati nekom dobrom plaćenom poslu.

"Ona je hladnokrvna ubojica"

"Ana se zasad dobro drži, ali morate biti svjesni da je ona više od tri godine provela u svojevrsnoj izolaciji i sve ovo je šok za nju. Puna je tjeskobe i pita se što sad", kaže Sarnavka. Pred Anom se sada nalazi najveći zadatak - vratiti sina Lovru kojega nije vidjela godinama, a kojega odgaja majka ubijenog Lucijana. Sarnavka napominje kako Magaš nema neku posebnu taktiku za sud te da će njezin jedini adut biti taj što je ona prava majka djeteta.

"Da, Magaši su utjecajni, no to je više problem hrvatskog pravosuđa i korupcije općenito. Pa ova žena je izdržala svoju kaznu, treba li je možda izdržavati još 70 puta", pita se Sarnavka.

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju Ana Magaš je nekoliko puta ponovila kako o svom pokojnom mužu ne može loše govoriti. Najavila je kako će otići na njegov grob i ispričati se roditeljima. Novinaru je otkrila kako je nekoliko puta tijekom boravka u zatvoru pomišljala na samoubojstvo, "jer te zatvor slomi i ubija na polagani način".

Njene medijske istupe za Večernji list je komentirao Lucijanov otac, Joso Magaš. "Nisam to smeće gledao. Ona nije Ana Magaš, ona je hladnokrvni ubojica", kazao je.

J.M.
Foto: HTV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara