Majka i sin prevarili državu za milijun kuna pa pobjegli u SAD

Majka i sin prevarili državu za milijun kuna pa pobjegli u SAD
Ilustracija: 123rf

DUBROVAČKA policija je kriminalističkim istraživanjem osumnjičila 47-godišnjakinju za tri kaznena djela - davanje lažnog iskaza, krivotvorenje isprava i prevaru.

Evo kako su majka i sin prevarili sustav

Sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i svog 28-godišnjeg sina, prilikom podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na obiteljsku invalidninu kao članu obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja dala lažan iskaz o svom bračnom statusu, čime je dovela u zabludu djelatnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i djelatnike Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su joj priznali pravo na obiteljsku invalidninu i mirovinu kao sukorisnicima.

Također se sumnjiči da je od trenutka podnošenja zahtjeva, odnosno od 2012. godine, kontinuirano dostavljala krivotvorene potvrde o redovnom školovanju svog sina u SAD-u. Temeljem svega navedenog, isplaćen im je novčani iznos od preko milijun kuna, odnosno 1,147.240 kuna.

Osim 47-godišnjakinje, kazneno je prijavljen i njezin 28-godišnji sin i to zbog kaznenog djela prevare. S obzirom na to da se osumnjičeni majka i sin nalaze u SAD-u, te su trenutno nedostupni policiji, za njima je raspisana potraga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara