Majmuni u Indiji kamenovali muškarca, preminuo je u bolnici

Majmuni u Indiji kamenovali muškarca, preminuo je u bolnici
Ilustracija: EPA

MUŠKARAC u Indiji preminuo je nakon što ga je kamenovala skupina majmuna. Radi se o 72-godišnjem Dharampalu Singhu, koji je skupljao komade drva s tla. 

U tom trenutku je na njega skupina majmuna s drveta počela bacati cigle koje su donosili s obližnje ruševne zgrade, javlja Sky News pozivajući se na Times of India. 

Muškarac preminuo u bolnici 

Muškarac kojeg su kamenovali majmuni preminuo je u bolnici od ozljeda glave i prsa. Kako javlja Sky News, mještani Tikrija u indijskom Uttar Pradeshu ranije su se žalili na agresivne majmune koji su u tim predjelima zaštićena vrsta. 

Obitelj preminulog 72-godišnjaka je cijeli slučaj prijavila policiji, a njegov brat je za Times of India izjavio: "Majmuni su na Dharampala bacili više od 20 cigli."

Budući da su cigle bačene s visokog drveta, udarci su bili smrtonosni. 

"Ove bitange od majmuna su stvarni krivci i moraju platiti", rekao je brat preminulog muškarca. 

Policija komentirala slučaj

No u policiji, kojoj je slučaj prijavljen, imaju drugi problem.

"Kako da pokrenemo slučaj protiv majmuna? Bili bismo predmet sprdnje", rekao je Chitwan Singh, policijski službenik u Doghatu. 

Sky News, pak, javlja da su napadi majmuna na stanovništvo u Indiji sve češći u zadnje vrijeme, dok stručnjaci dodaju kako su najčešće za napade krivi makakiji iz vrste rhesus (Macaca mulatta).
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara