makarska: teškoće zbog komunalnog otpada

Grad Makarska i općine s Makarskog primorja koje su odlagale otpad na odlagalište na Donjoj Gori na Biokovu, koje je nakon prosvjeda i zatrpavanja prilazne ceste prije tri dana zatvoreno, dovedene su u bezizlazan položaj, istaknuto je na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog poglavarstva.

Odlagališta komunalnog otpada kod Imotskog, Sinja i na Karepovcu kod Splita, rečeno je, nisu prihvatili privremeno odlaganje smeća s Makarskog primorja te je otpad u većini mjesta s ovdašnje rivijere (80 prostornih metara na dan) izvan sezone ostao danas u kantama za smeće ili u vozilima komunalnih poduzeća koja čiste grad i općine.

Jedina točka dnevnog reda bilo je odlaganje komunalnog otpada jer su od jučer Ploče zatvorile svoje odlagalište nedaleko od Baćinskih jezera zbog požara i količina otpada koje ne mogu prihvatiti, a kako je rečeno, ne zna se kamo s otpadom idućih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Makarska plaća podgorskoj općini oko 600.000 kuna godišnje ekorente a gradsko komunalno poduzeće 450.000, kazao je dogradonačelnik Siniša Srzić, upitavši što je učinjeno s tim novcem. Gradonačelnik Ante Novak je kazao kako iza svega toga stoji politika.

Sutra će u Makarskoj općinski i gradski čelnici na sastanku sa županom i suradnicima razgovarati o privremenu odlaganju komunalnog otpada.

(Hina) vrib dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara