Makedonac u Dubrovniku kažnjen s 11.400 kuna: Pijan bez vozačke vrludao po cesti

Makedonac u Dubrovniku kažnjen s 11.400 kuna: Pijan bez vozačke vrludao po cesti
Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

U PROŠLOM tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 34 prometne nesreće u kojima je 12 osoba teže, a 21 lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 12 prometnih nesreća, izvijestili su iz te PU te naveli koju su najveću novčanu kaznu izrekli.

Najveća novčana kazna izrečena je 33-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije koji je zaustavljen 6. kolovoza, u 01,30 sati u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 2,65 g/kg, tijekom vožnje je vrludao po cesti, nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policije te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je, uz optužni prijedlog, doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 11.400,00 kuna i 200,00 kn troškova postupka te mu je izrečena tromjesečna zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije.

534 vozača prebrzo vozila

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 964 represivne mjere od kojih izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 534 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 19 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja policija izdvaja 90 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 104 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara