Makedonija će prihvatiti svako političko rješenje između Prištine i Beograda

Makedonski ministar obrane Vlado Bučkovski izjavio je u četvrtak u Prištini da je njegova zemlja spremna prihvatiti svako političko rješenje za Kosovo, koje bi se postiglo dijalogom Prištine i Beograda, sve dok to rješenje ne ugrožava nacionalne interese i teritorijalni integritet Makedonije. L

Bučkovski je to rekao na konferenciji za novinare nakon razgovora sa zapovjednikom KFOR-a, njemačkim generalom Holgerom Kammerhoffom.

Komentirajući susret s Kammerhoffom, Bučkovski je rekao da su razgovarali o pitanjima sigurnosti te je ocijenio da u graničnoj regiji Kosovo-Makedonija sada nema ilegalnih prelazaka i pokušaja destabiliziranja sigurnosti.

Zamjenik ministra obrane Makedonije Rizvan Sylemani je kazao kako na ovom susretu nije bilo riječi o "graničnim sporovima" između Kosova i Makedonije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik KFOR-a je rekao da UNMIK provodi istragu nad nekim pripadnicima Kosovskoga zaštitnog korpusa pod sumnjom da sudjeluju u djelatnostima Albanske nacionalne armije (ANA).

Bučkovski je zajedno s veleposlanikom NATO-a u Makedoniji Nicolausom Bigmanom i dužnosnicima makedonske obrane, kasno poslije podne razgovarao i s civilnim upraviteljom UN-a na Kosovu Harrijem Holkerijem i kosovskim premijerom Bajramom Rexhepijem.

(Hina) bb rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara