MAKEDONIJA: OPORBENI ČELNIK GEORGIJEVSKI PODNIO OSTAVKU

Makedonski oporbeni čelnik i bivši premijer Ljubčo Georgijevski službeno je podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke VMRODPMNE, pozvavši članove svoje stranke da zbije redove i što bolje se pripremi za prijevremene izbore.

"Stranka predstojeće izbore treba dočekati s novim predsjednikom", kazao je Gerogijevski na konvenciji stranke održanoj u Ohridu. Objasnio je kako je ostavku na dosadašnju funkciju podnio zbog poraza stranke na rujanskim parlamentarnim izborima.

"Međunarodna me zajednica ne simpatizira, novinari me ne simpatiziraju, jugo-nostalgičari me ne simpatiziraju, a nitko od njih ne shvaća moj koncept rješenja albanskog pitanja u Makedoniji", rekao je Georgijevski.

Georgievski se nedavno zauzeo za etničku podjelu Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sudbina Makedonije usko je vezana za budućnost Kosova. Neovisno Kosovo značilo bi ekonomsku agoniju i kraj Makedonije kao suverene države", rekao je. Prema izvorima bliskim stranci njegov nasljednik i novi čelnik VMRO-DPMNE mogao bi biti bivši ministar financija Nikola Gruevski.

Predsjednik Makedonije i službeni član VMRO-DPMNE Boris Trajkovski nije prisustvovao konvenciji. Pristalice Georgijevskog predsjednika okrivljuju za raskol unutar stranke.

(Hina) mh svZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara