Makedonski tisak o "raketnoj aferi"

VOJSKA Makedonije posjeduje rakete za višecjevne bacače od 128 milimetara, ali nema dokaza da su 2001. godine kupljene od hrvatske tvrtke Đuro Đaković , piše u ponedjeljak skopski dnevni list Utrinski vesnik i istodobno prenosi napis zagrebačkog Globusa o "raketnoj aferi" u Hrvatskoj.

Prema pisanju skopskog dnevnika, nadležna tijela potvrđuju da Armija Makedonije posjeduje rakete za višecjevne bacače od 128 milimetara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljeni general Todor Atanasov za isti je dnevnik izjavio da se taj tip bacača domaće proizvodnje (iz SFRJ) u Makedoniji nalazi još od 70-ih godina prošloga stoljeća. List, zatim, navodi da se Hrvatska ne nalazi na popisu međunarodne organizacije za kontrolu oružja u jugoistočnoj Europi (SISAK) iz 2004. godine, kao država od koje su vlasti u Skoplju 2001. godine nabavile rakete za višecjevne bacače.

Makedonski list prenosi pisanje hrvatskog tiska o tome da je Državno odvjetništvo Hrvatske provelo istragu protiv tvrtke Đuro Đaković i odgovornih dužnosnika Ministarstva obrane, zbog sumnje o nelegalnoj prodaji Makedoniji 2001., preko tvrtke RH-Alan, pet tisuća raketa za višecjevne bacače u vrijednosti od 12 milijuna kuna, a za koliko je navodno oštećena hrvatska država.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara