Rata za kredit mu veća od plaće, Grmoja tvrdi da je greška

Rata za kredit mu veća od plaće, Grmoja tvrdi da je greška

Foto: FaH

SUDEĆI prema imovinskoj kartici koju je podnio Nikola Grmoja zamjenik gradonačelnik Grada Metkovića, on je 2014. godine podigao kredit u visini od 61 tisuće eura (463 tisuća kuna), s mjesečnom ratom kredita od 1239 eura (9.416 kuna).

Problem je u tome što je Grmoja prijavio mjesečne prihode njega i supruge malo više od 10 tisuće kuna mjesečeno pa se postavilo pitanje kako je moguće da Grmoja, ujedno i glasnogovornik MOST-a i bitna figura u kreiranju nove Vlade ima tako velik kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dogodila mi se greška kod ispunjavanja imovinske kartice. Umjesto da upišem kredit u kunama upisao sam u eurima. Danas sam upozoren na grešku. Povjerenstvu za sukob interesa još jutros poslao sam ispravku u elektronskom obliku, a maloprije sam poslao i poštom kako bi se zadovoljila zakonska procedura", kaže Grmoja za Index dodajući da je riječ o običnoj zabuni.U Povjerenstvu za sukob interesa potvrdili su nam kako je zaprimljena ispravka koja je stigla putem maila, a očekuju kako će dobiti to i pismenim putem.

"U svakom slučaju, od Grmoje ćemo dodatno zatražiti i dodatnu dokumentaciju kako bi ispitali je li zaista riječ o pogrešci", rekla nam je Dalija Orešković predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dodajući kako pogreške u imovinskim karticama nisu rijedak slučaj.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara